9 creatieve tips voor een ruime badkamer

De grote kleine badkamer

Men wilt steeds meer luxe en ontspanning in de hedendaagse samenleving. Echter zijn in Nederland de badkamers te klein om al deze wensen kwijt te kunnen. Daarvoor zijn er hieronder een negental tips omschreven die u kunt gebruiken bij bijvoorbeeld uw verbouwing om uw kleine badkamer, groot te laten lijken.

Tegels

Hoe drukker en kleiner de tegels, hoe benauwder de badkamer aanvoelt. U kunt kiezen voor grotere vloertegels en de voegen over laten lopen in de wandtegels. Hierdoor zijn er minder lijnen (de voegen) en lopen deze over in elkaar, welke een ruimtelijk gevoel geeft. Vanzelfsprekend is dat wanneer men voor een tegel kiest met een aanwezig en druk patroon, deze het ruimtegevoel teniet doet.

Douchen in Bad

Om toch te kunnen genieten van een ontspannend bad alswel een verkwikkende douche, kunnen deze bij ruimtegebrek prima gecombineerd worden. Hiervoor heeft men een bad, badwand en badkraan met glijstangset nodig. De ruimte die men bespaart, kan onder andere gebruikt worden voor een extra toilet.

Toiletartikelen opbergen

Veelal wordt het advies gegeven op een badkamermeubel en bad te nemen met een brede rand om hierop alle spulletjes te zetten. Dit kunt u het beste beperken tot een tandenborstel, handdoek en fles shampoo. Hierdoor creeërt u rust in de badkamer welke ten goede komt aan de ruimte.

Smallere badkamerproducten

In situaties waar de inloop van de badkamer, of de badkamer in zijn geheel wat smaller is, kan men kiezen voor smallere badkamerproducten. Zoals een ligbad welke taps toeloopt bij het voeteinde of een ondiep badmeubel en compact toilet.

Benut de ruimte in de badkamer

Door zoveel mogelijk hoeken in de badkamer te gebruiken, krijgt men in het centrale gedeelte van de badkamer meer ruimte. Dit is mogelijk door een hoekbad, echter is het van belang dat deze niet te groot is, dit zou natuurlijk de badkamer kleiner maken. Wanneer mogelijk, is het verstandig om de badkamerdeur naar buiten open te laten gaan.

Ruime Badkamer

Optische illusies

Door te kiezen voor een wandclosetpot ontstaat er ruimte onder de pot, deze ruimte wordt niet direct benut maar het geheel oogt hierdoor groter. Deze illusie kan ook bij het bad gerealiseerd worden, door gebruik te maken van een terugvallende plint (eventueel met verlichting). Deze techniek wordt vaak bij keukens toegepast en geeft een ruimtelijk effect.

Muren en wandjes

Bij een overschot aan slaapkamers, kan een slaapkamer plaatsmaken voor de badkamer. Is dit niet mogelijk, kan men kiezen om de muur tussen slaapkamer en badkamer (deels) open te breken. De totale ruimte wordt hierdoor indrukwekkend groot en er zijn altijd voldoende mogelijkheden voor de indeling door bijvoorbeeld een vrijstaand bad te plaatsen.

Badmeubels met opbergruimte

Om uw zichtbare toiletartikelen te beperken, is het aanschaffen van een badmeubel met opbergruimte de ideale oplossing. Deze kan ook bijvoorbeeld gecombineerd worden met een kolomkast, welke ideaal zijn voor het opbergen van stapels handdoeken en grotere flessen. Voor het ruimtelijke zicht is het verstandig om deze beide aan de wand te hangen, zodat deze net als bij de wandclosetpot, ruimte aan de onderkant geeft.

Grote spiegels

Een ruimte die gespiegeld wordt, lijkt dubbel zo groot. Kies daarom boven uw badkamermeubel voor een grote spiegel, eventueel met spiegelverwarming tegen het beslaan hiervan. Wanneer er extra opbergruimte benodigd is, zal een spiegelkast ook uitstekend voldoen.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *