Accessoires ophangen zonder boren in de badkamer

De badkamer is helemaal af en het wordt tijd om de accessoires op te hangen. De boormachine ligt al klaar, maar je wilt eigenlijk liever niet in je mooie nieuwe tegels boren. Je wilt beschadigingen vermijden en de vrijheid hebben om accessoires te verplaatsen als ze toch niet op de juiste plek hangen. Gelukkig zijn er een aantal alternatieve oplossingen waarmee accessoires ophangen zonder boren een fluitje van een cent wordt.

Tigerfix

Tiger, producent van veel verschillende soorten sanitair, heeft Tigerfix ontwikkeld. Tigerfix is een makkelijk te plaatsen lijmcartridge waarmee je accessoires van Tiger makkelijk, snel en stevig monteert. Tigerfix werkt aan de hand van een aantal stappen:

1. Kies de plek waar je het product op wilt hangen
2. Maak de tegel goed schoon
3. Plaats de muurplaat
4. Druk de lijmcartridge aan
5. Laat het 120 minuten drogen
6. Plaats de accessoires!

Ben je niet tevreden over de plek of over de accessoires? Dan is het Tigerfix systeem eenvoudig weer te verwijderen. Maak de lijm heet met een verfföhn en trek de muurplaat eenvoudig weer los. Tigerfix laat geen sporen achter en de tegelmuur blijft zo onbeschadigd!

Haceka HangOn

Ook Haceka heeft een dergelijk montagemateriaal ontwikkeld, genaamd HangOn. Haceka HangOn zorgt ervoor dat Haceka producten stevig gemonteerd kunnen worden zonder dat er schroeven aan te pas komen. De draagkracht per rozet is ongeveer 20 kg, afhankelijk van de dikte en de uithardingsperiode van de lijmlaag. Je kunt HangOn gebruiken om de series Kosmos, Mezzo, Art Deco, Aspen, Edge, PRO2000, PRO2500 en PRO5000 te bevestigen. Het product is ook goed te gebruiken in vochtige ruimtes.

HangOn wordt op een andere manier aangebracht dan Tigerfix. Lees het onderstaande lijstje voor de handelingen:

1. Schuur het product met het sponsje
2. Reinig product en de ondergrond met het doekje
3. Til het zakje op en verwijder de deksel
4. Maak de spatel nat en schud hem daarna even uit, dit is erg belangrijk!
5. Roer de vlokken met de vochtige spatel, de vlokken zelf blijven droog
6. Open het zakje en trek deze door de gleuf in de verpakking zodat de lijm in het bakje komt
7. Roer de lijm door de vlokken en breng de lijm aan op het product
8. Druk het product stevig aan op de ondergrond
9. Verwijder eventuele lijmresten voor het mooiste resultaat
10. Monteer het gewenste product

Alle benodigdheden zitten in de verpakking. Na ongeveer een halfuur kan het product licht belast worden. Voor zwaardere belasting is het aan te raden om 24 uur te wachten. Het verwijderen van HangOn gaat eenvoudig en zonder sporen na te laten. Het product kan met een waterpomptang of plamuurmes van de ondergrond verwijderd worden. Daarna nog even de laatste lijmresten van het oppervlak verwijderen en er is niks meer van te zien!
Let op: Kijk op de verpakking of HangOn op de gewenste ondergrond toepasbaar is!

Wenko Vacuumloc en Powerloc

Het Duits merk Wenko biedt twee oplossingen op het gebied van schroefloze bevestigingstechniek: De Vacuumloc en Powerloc series. De producten van beide series zijn dankzij de bevestigingssystemen gemakkelijk, veilig en snel geïnstalleerd.

Vacuumloc is een innovatief, maar eenvoudig systeem om badkameraccessoires mee te bevestigen. Voor bevestiging is geen lijm nodig. De locs zuigen zich namelijk met behulp van een pomp vast aan het oppervlak. Accessoires van de Vacuumloc serie worden standaard geleverd met de Basis Premium Classic set. Deze set bevat twee locs en een vacuümpomp om de locs mee te bevestigen. Maar hoe werkt dat precies?

1. Reinig het oppervlak zodat deze droog en vetvrij is
2. Verwijder de folie van de locs en druk ze op de gewenste plek
3. Druk de pomp op de loc en trek aan de pompzuiger tot hij plopt. Dit proces wordt vervolgens drie maal herhaald
4. Plaats jouw Wenko accessoire!

Om het accessoire los te halen laat je de lucht simpelweg ontsnappen en je kunt de loc zo weer van de muur afhalen.

Powerloc is het andere bevestigingssysteem zonder boren van Wenko. Dit product werkt wel met behulp van lijm. Het voordeel hiervan is dat het bevestigingssysteem meer belasting aankan. Het loshalen van het product kan echter wel wat lastiger zijn. Het bevestigen van het Powerloc systeem begint op dezelfde wijze als bij de Vacuumloc.

1. Reinig het oppervlak zodat deze droog en vetvrij is
2. Verwijder de folie van de locs en druk ze op de gewenste plek
3. Zet het kopstukje op de lijmtube en draai deze in de loc
4. Knijp in de tube zodat de ruimte achter de loc zich vult met lijm
5. Laat het geheel 24 uur drogen
6. Hang het Powerloc accessoire op!

Het accessoire is met een waterpomptang van het oppervlak te verwijderen.

Zackmount

Zack heeft een uitgebreid assortiment hoogwaardige designaccessoires. Gelukkig kun je veel van deze accessoires voortaan ophangen zonder boren. Zackmount is een door Zack zelf ontwikkelde lijm. Vrijwel alle Zack Scala producten kunnen zowel met schroeven als met Zackmount lijm worden gemonteerd. Producten die met Zackmount gemonteerd kunnen worden zijn herkenbaar aan het logo op de verpakking.

Waar kan ik producten die ik kan ophangen zonder boren vinden?

Al deze producten zijn te vinden in het assortiment van Sanitairwinkel. Met deze producten hoef je je geen zorgen meer te maken over het boren van lelijke gaten in je nieuwe badkamertegels. De mooiste badkameraccessoires van Tiger, Haceka, Wenko en Zack zijn nu nog makkelijker te monteren, zonder enig spoor achter te laten!

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *