Een badkamer zonder schimmel en kalkaanslag

schimmel-en-kalkWat we dit jaar niet meer willen zien in de badkamer is schimmel en kalkaanslag. Als het er eenmaal zit blijf je vaak achter de feiten aanlopen en dat betekent poetsen en boenen. Het is daarom beter om schimmel en kalkaanslag te voorkomen, maar hoe doe je dat?

Tips tegen schimmel en kalkaanslag

Helemaal voorkomen kun je schimmel en kalkaanslag vaak niet, je kunt wel de kans erop aanzienlijk verminderen. Als je eenmaal weet hoe schimmel en kalkaanslag ontstaan ben je al een heel eind. Schimmel is dol op vocht en vochtige lucht is in de badkamer na een douchebeurt of warm bad natuurlijk volop aanwezig. Het ventileren van de badkamer met behulp van een badkamerventilator en de badkamer goed droogmaken is hier dan ook de oplossing. Lees ook onze tips om schimmel in de badkamer te voorkomen.

Kalkaanslag is het overblijfsel van water dat zich aan bijvoorbeeld een douchewand of tegels hecht. Ook hier is de oplossing het verwijderen van overtollig water. Maak na een douchebeurt tegels en douchewand droog met een glaswisser en droog het vervolgens na met een handdoek.

glaswisser

Anti-schimmelbehandeling of anti-kalksysteem

Gelukkig zijn er ook producten die je een handje helpen in de strijd tegen schimmel en kalkaanslag. Zo zijn er douchegordijnen te koop die een anti-schimmelbehandeling hebben gehad en die je kunt wassen in de wasmachine. Ook zijn er diverse bad- en douchewanden die een speciale laag hebben waarop kalk minder kans heeft om te hechten.

badwand Simpsons

Heb je al een douchewand? Breng daar dan je een beschermende laag op aan met Invisible Shield Oppervlakbeschermer. Het is niet bedoeld om mee schoon te maken, maar juist om kalkaanslag zoveel mogelijk te voorkomen.

Er zijn handdouches en douchekoppen met een anti-kalkfunctie verkrijgbaar. De anti-kalkfunctie houdt in dat het water de douchekop verlaat via rubberen sproeimondjes. Kalk hecht zich moeilijk aan het rubber en wanneer je over de sproeimondjes heen wrijft, breekt de kalk en kan het eenvoudig verwijderd worden.

crosswater-glide-hoofddouche-rechthoek-50x22cm-extra-dun-chroom-sw24473_2

Weg met schimmel en kalkaanslag

Bekijk ook onze lijst met producten die je helpen om korte metten te maken met schimmel en kalkaanslag. Met deze slimme producten wordt het schimmel- en kalkvrij houden van de badkamer een stuk gemakkelijker.

anti-kalk anti-schimmel

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *