Buitendouche: perfect voor vakantie in eigen land!

Voor veel mensen gaat dit jaar de geplande zomervakantie in het buitenland niet door. Ontzettend balen, maar ook in Nederland kun je prima vakantie houden. Een huisje aan zee of een camping in de natuur, bijvoorbeeld, maar ook in jouw eigen tuin kan het goed vertoeven zijn. Met een paar kleine aanpassingen tover jij je tuin namelijk om tot een waar paradijs. De eerste stap: een buitendouche! Een buitendouche is eenvoudig te plaatsen én biedt tijdens de warme zomermaanden directe verkoeling. Lees hieronder alles over de voordelen van een buitendouche.

Saniclass Outdoor Original buitendouche

Directe verkoeling         
De zomers in Nederland worden steeds warmer en helaas heeft niet iedereen de luxe van een zwembad in de tuin. Een opblaasbad is natuurlijk ook hartstikke fijn, maar daar heeft ook niet iedereen ruimte voor. Daarnaast gaat een opblaasbad snel kapot en kost het veel tijd om deze op te zetten en te vullen met water. Een buitendouche neemt weinig ruimte in beslag en vraagt maar weinig onderhoud. Bovendien biedt een buitendouche met slechts één druk op de knop verkoeling en hoef je geen uren te wachten totdat je er gebruik van kunt maken.

Snel afspoelen
Omdat je een buitendouche direct kunt gebruiken, is deze ook erg handig om jezelf even snel mee af te spoelen. Een buitendouche is daarom een fijne toevoeging als je een zwembad, sauna of jacuzzi in je tuin hebt, maar ook met eventuele kleine kinderen is een buitendouche erg praktisch. Als je kinderen vies zijn van het buitenspelen, kun je ze gemakkelijk even onder de buitendouche afspoelen en lopen ze niet met vieze voetjes naar binnen. Hetzelfde geldt voor honden die in de modder hebben gerold of in het water zijn geweest. Tip: sommige buitendouches zijn voorzien van een handdouche, waarmee jij je viervoeter nog gemakkelijker afspoelt!

Gemakkelijk te plaatsen             
Veel buitendouches zijn eenvoudig te monteren. Een buitendouche die alleen koud water geeft, sluit je meestal rechtstreeks op een tuinslang aan. Een buitendouche die zowel over koud als warm water beschikt, heeft vaak een inbouwgedeelte onder de voet. Dit inbouwgedeelte sluit je aan op de warm- en koudwateraanvoer, waarna je de douche direct kunt gebruiken. Het water kun je weg laten lopen in de tuin of je plaatst een rooster onder de douche.

Aansluiting via tuinslang bij Mora Outdoor buitendouche

Weinig onderhoud        
Een zwembad, opblaasbaar of ingebouwd, vraagt een hoop onderhoud. Opzetten, klaarmaken, schoonmaken, filteren, enzovoorts. Een buitendouche is veel gemakkelijker te onderhouden: deze kun je het hele jaar laten staan en hoef je slechts met een doekje af te nemen als de zomer begint. Veel buitendouches zijn gemaakt van hoogwaardig RVS en daarom bestand tegen alle weersomstandigheden. Er zijn ook veel mat zwarte buitendouches die vaak zijn voorzien van een extra PVD-coating. Deze coating zorgt ervoor dat de kleur niet beschadigt of vervaagt, zodat je jarenlang plezier hebt van je mooie buitendouche!

Ben jij overtuigd en wil je graag een buitendouche in de tuin? We hebben een uitgebreid aanbod, in verschillende prijsklassen en met verschillende designs. Als je nog vragen hebt, staat onze klantenservice altijd voor je klaar met onafhankelijk advies!

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *