Dé badkamertrends van 2018

Villeroy & Boch Finion

Wat betekent luxe voor jou? Is het een gouden randje of tijd voor jezelf? Je volledig ontspannen of genieten zonder schuldgevoel? In 2018 vinden we luxe in kleine en grote dingen. Maar sowieso is de badkamer een plek waar we er ten volle van kunnen genieten. We bundelden alvast enkele opvallende nieuwkomers in badkamerland en geven je een blik op de badkamertrends van 2018.

Wat is luxe in de badkamer?
zwarte kraan KludiHet bekende wit maakt plaats voor warme, diepe kleuren in huis, maar ook in de badkamer. In combinatie met een gouden randje, een glanzend accent en net iets donkere materialen levert dat een huis op met lef. Het loslaten van wit is dan ook niet niks, maar wanneer je kiest voor een donkere kleur zorgt dit voor een prachtige nieuwe omgeving in de badkamer. Nog niet overtuigd? Wij waren al eerder overtuigd van deze trend en je kunt er dan ook nog over lezen in onze voorgaande blog ‘Zwarte kraan in keuken en badkamer trendy‘.

Fijne vormen, hoogwaardige materialen, verlichtingsconcepten en slimme uitrustingen worden steeds belangrijker in de badkamer én dan moet het ook nog eens prachtig ogen. Hier spelen diverse fabrikanten sterk op in. Zo komt Villeroy & Boch met de Finion lijn. Het vrijstaande bad uit deze lijn heeft bijvoorbeeld meer dan 200 paneelkleuren en een uniek verlichtingsconcept wat zorgt voor een sfeervolle ruimte.Crosswater regendouche met waterval

De nieuwste technieken laten je in je douche of bad ontspannen met nieuwe straalsoorten voor de handdouche en de hoofddouche. Schuldig hoef je je niet te voelen bij het gebruik van de nieuwste douchekoppen: de fabrikanten gaan op zoek naar duurzame oplossingen voor zowel materiaal- als waterverbruik. Zo verhef je de badkamer tot de luxe plek die je absoluut verdient.

 

Badkamertrend 1:
ga voor de hotelervaring

Waar de boxspring het hotelgevoel naar de slaapkamer bij je thuis brengt, vertaalt een doorgetrokken geometrisch design in je badkamer het luxe gevoel van de hotelkamer ook naar jouw badkamer.

Ontspanning in het water
Hoofddouches worden royaler en strakker van vorm. Naast de luxe uitstraling beleef je ook een totaal nieuwe douche-ervaring. Wanneer je de stap durft te maken naar een grotere hoofddouche zul je deze niet snel meer willen inleveren. Dankzij de grotere kop word je van kop tot teen omhult door waterdruppels.

Begin opgeruimd aan de dagLadeverdeling van Sphinx
Thuis is er helaas geen roomservice, maar badkameropbergers en ladeverdelers helpen je wel om je badkamer langer op orde te houden. Het is gedaan met de hopeloze zoektocht naar die ene mascara of eyeliner. Als je je make-up en verzorgingsproducten netjes opbergt, vind je makkelijk alles wat je nodig hebt terug. Een mooi overzicht maakt dat je meteen ziet wat er in je lade ligt, met een sneller ochtend- of avondritueel als resultaat.

Douchegordijn grijs Sealskin madeiraMinimalistisch gordijn
In de badkamer is een beetje privacy geen overbodige luxe. Uit de douche springen en je omkleden voor het raam of een semi-transparante deur? Niet altijd handig. Maar een bedrukt douchegordijn kan de badkamer kleiner, of de ruimte te druk, laten aanvoelen. Kies voor minimalistische douchegordijnen, waardoor het douchegordijn wegvalt in je badkamer en niet de aandachtstrekker wordt van je badkamer.

 

 

Badkamertrend 2:
donker + metallics + glas = LUXE

Een gouden randje
Wie luxe zegt, zegt goud. Voor liefhebbers van de klassieke look lanceren diverse fabrikanten series die versiert worden door goud. Zo straalt de Axor Carlton met een gouden randje de heerlijkheid uit van rijke villa’s in warme oorden. Terwijl de GROHE Grandera serie juist een tijdloos en elegant klassieke look uitstraalt. Doordat de collecties bijzonder uitgebreid zijn, en steeds groter worden, creëer je meteen een uniforme stijl van wastafel tot douche en bad.

Luxe badkamers met klasse materialen
In de badkamer kies je voor donkere meubels en kraanwerk met extra glans. Hansgrohe werkt zijn hoofddouches en bedieningspanelen dan ook af met glas, voor dat extra luxueuze accent. Het merk lanceerde dit najaar trouwens zijn douchebediening ShowerSelect en hoofddouches Rainmaker Select in een nieuwe versie: niet met wit, maar met zwart glas. Extra luxueus is dat de hoofddouches je hele lichaam omhullen met heerlijk zachte regendruppels. Heb je liever een andere soort waterstraal? Met één druk op de Select-knop bedien je eenvoudig de hoofddouche.hansgrohe rainmaker shower select

Badkamertrend 3:
eyecatchers in elke badkamer

Vrijgevochten wastafelkraan
Na het vrijstaand bad kiezen we ook steeds vaker voor de vrijstaande wastafel en vrijstaande kraan. Grote gezinnen hebben dubbele wastafelkranen nodig om het ochtendritueel strak getimed te laten verlopen. Maar niet iedereen heeft nood aan zoveel wastafelvreugde. Een nieuwe trend in badkamerland is de vrijstaande wastafelkraan. Een solopronkstuk waar uiteraard bewonderenswaardig kraanwerk bij hoort.

planten in de badkamer

Planten in de badkamer
Een andere trend die we bij veel fabrikanten terugzien is het gebruik van natuurlijke kleuren en botanische elementen. Waar ruimtes voorheen werden gedomineerd door grote planten, wordt tegenwoordig volop geëxperimenteerd met kleinere varianten. In de badkamer zien we veel groen dat gebaat is bij weinig daglicht zoals cactussen en varens. Mocht je liever je badkamer opfleuren met bloemen dan kun je kiezen voor de bromelia en de orchidee. Nog meer tips? Lees onze blog de botanische trend.

 

 

Badkamertrend 4:
instagram-perfect

Gepersonaliseerd kraanwerk
De gouden regel in tijden van Pinterest en Instagram: werk je ruimtes tot in de puntjes af en probeer je toch van de massa te onderscheiden. Dit verhaal geldt ook in de sanitairbranche. AXOR biedt bijvoorbeeld de keuze tussen 15 bijzondere kleurafwerkingen voor kranen om een persoonlijke touch in de badkamer te verwezenlijken (speciaal te bestellen). Ook Hotbath heeft zijn serie Hotbath Cobber uitgerold met 12 metallic afwerkingen voor zijn kranen en GROHE heeft de Essence New met 4 kleurafwerkingen geïntroduceerd.

Badkamertrend 5:
zuinig met water, zonder dat je het merkt

vierkante kraanVeel water gebruiken is zilver, maar water besparen is het nieuwe goud. We willen allemaal blijven besparen op onze rekeningen, maar niet douchen onder een klein straaltje. Diverse fabrikanten hebben hiernaar geluisterd en zetten hun producten duurzamer in. Zo wordt het aanbod waterbesparende kranen uitgebreider en worden er vele innovaties toegepast op de kranen zoals verlichting, bluetooth en diverse straalsoorten waar je uit kunt kiezen.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *