De juiste afmetingen van jouw nieuwe bad!

Ben jij op zoek naar extra comfort in de badkamer? Dan is een ligbad ideaal. Niets werkt namelijk zo ontspannend als een warm bad na een lange dag. Een ligbad is daarom de perfecte toevoeging aan de badkamer, mits je voor de juiste afmetingen kiest. Een te klein bad ligt natuurlijk niet fijn, maar een te groot bad beperkt de loopruimte in de badkamer.

Klein & compact

Wie denkt dat een ligbad alleen voor een grote badkamer is, heeft het mis. Als je de ruimte optimaal gebruikt, past een bad namelijk ook prima in een compacte badkamer. Baden gecombineerd met een douche of schuine afloop zijn bijvoorbeeld ideaal in kleinere badkamers. Met dit soort baden bespaar je ruimte, zonder dat je aan comfort hoeft in te leveren.

Ook baden met kleinere afmetingen, zoals 160 of 170 centimeter lang en 70 centimeter breed, zijn perfect. Deze baden zijn relatief klein, maar je kunt hier prima je benen in strekken. Ben je wat langer en krijg je zo last van je nek of rug? Schaf dan een badkussen aan.

Hoekbaden

Soms zijn hoekbaden de oplossing voor de wat krappere badkamers. Met een bad in de hoek wordt de loopruimte in de badkamer namelijk zo min mogelijk beperkt. Wanneer je een hoekbad combineert met een douche of schuine afloop, bespaar je bovendien nog meer ruimte. Sanitairwinkel heeft een breed assortiment hoekbaden met verschillende afmetingen, variërend van 125 centimeter tot aan 200 centimeter lang.  Zo vind jij altijd het perfecte hoekbad!

Een hoekbad is ook ideaal voor badkamers met een ongelukkige vorm. Een standaardbad kan bijvoorbeeld lastig zijn in een vierkante ruimte, maar een hoekbad is dan wel mogelijk. Kun je de goede afmeting voor jouw badkamer niet vinden? Sommige speciaalzaken maken hoekbaden op maat.

Extra ruimte over

Als je een grote badkamer hebt, kun je qua afmetingen en vorm van je bad alle kanten op. Als je op zoek bent naar nog meer comfort, is een bubbelbad misschien wat voor jou. Een bubbelbad biedt niet alleen uitstekende mogelijkheden om te ontspannen, maar staat ook erg fraai in de badkamer. Deze baden zijn vaak duurder, maar Sanitairwinkel levert ze in verschillende prijsklassen.

Heb je daarnaast weleens gedacht aan een vrijstaand bad? Deze zijn vaak langer dan 175 centimeter en moeten een stuk van de muur af staan. Vrijstaande baden zijn daarom niet geschikt voor kleine badkamers, maar staan prachtig in een ruime badkamer. Hieronder hebben wij voor jou de mooiste vrijstaande baden op een rij gezet!

 

 

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *