Diverse adviezen, nuttige tips en huismiddeltjes voor uw badkamer! (1)

We zijn vaak op zoek naar de gemakkelijkste, snelste en effectiefste manier om ons huis schoon te maken. Dit geldt ook voor ons als het gaat om het schoonmaken van onze badkamer. Daarom hebben we verscheidene leuke tips voor u op een rijtje gezet, waarmee u meer plezier uit uw badkamer kunt halen.

Lees deel 2 met tip #4, #5 en #6!
Lees deel 3 met tip #7 #8 en #9!

We starten met 3 tips:

#1 Maak uw bad schoon met grapefruit

Grapefruit_halfUw badkuip schoonschrobben kan een ware hel zijn. Vooral als u gebruik maakt van chemische schoonmaakmiddelen. Naast dat ze uw huid irriteren, gaan ze vaak gepaard met sterke chemische geuren, iets wat u eigenlijk niet wilt ruiken in uw badkamer. Hoe lossen we dit op?

U begint met een grapefruit, welke u door midden snijdt en bestrooit met zout. Maak daarna uw badkuip nat en strooi zout op de bodem. Gebruik de grapefruit als schrobber en schrob de gehele badkuip. Tot slot spoelt u het geheel af met lauw water. Voilá, u kunt weer genieten van een fris en schoon bad.

#2 Voeg een (extra) douchestang toe voor meer opbergruimte

002 001

 

 

 

 

 

 

De kans is groot dat de ruimte van uw badkamer klein is. Vaak lijken deze kleine badkamers nooit genoeg opslagruimte te hebben.

We proberen zo nu en dan opslagruimte te creëren door middel van mandjes met zuignappen, maar deze vallen snel naar beneden.

Gelukkig is er een makkelijke oplossing. Voeg een (extra) douchestang aan uw ruimte toe (zie foto’s)! Hang mandjes aan de douchestang en vul de mandjes met de benodigdheden die u nodig acht in uw badkamer! Simpel maar toch zo efficiënt!

#3 Roestplekken op uw toilet? Gebruik puimsteen!

0f514ade766e62ce4d6993d322ba3e29-toilet_largeEr zijn vele manieren om uw toilet schoon te maken, maar hoe zit het met roestvlekken op/in uw toiletpot? Roest is vaak hardnekkig en moeilijk te verwijderen. Gelukkig is daar ook een oplossing voor; puimsteen!

Puimsteen of puim is een vulkanisch gesteente dat gekenmerkt wordt door een grote porositeit (aanwezigheid van kleine openingen in de steen).

In de oudheid werd puimsteen gebruikt als middel om zich te scheren en als constructiemateriaal. Gemalen puimsteen werd gebruikt in cement. Tegenwoordig wordt het toegepast als bouwmiddel en als ingrediënt in bepaalde betonsoorten. Het wordt door schilders ook als schuurmiddel gebruikt.

Het is aangeraden om bij deze ‘klus’ rubberen handschoenen te gebruiken!

Ten eerste, leg de puimsteen in warm water. Pak de puimsteen en start met schrobben over de roestvlekken. Het is erg belangrijk om de puimsteen goed vochtig te houden. Als deze namelijk te droog is zal hij krassen op uw toiletpot achterlaten. Zodra u ziet dat de roestvlekken weg zijn spoelt u het toiletwater door. Het resultaat zal u verbazen!

U kunt deze tip op meerdere porseleinen meubels toepassen. Let echter wel op dat het hardnekkige roestvlekken zijn die u wilt behandelen, zodat u zo min mogelijk het materiaal kan beschadigen.

Is uw toilet of ligbad niet meer te redden? Dan heeft Sanitairwinkel een ruim aanbod nieuwe toiletten/ligbaden voor u!

We hopen dat u deze tips goed kunt gebruiken. Volgende week volgen er meer handige tips. Blijf ons volgen!

Lees deel 2 met tip #4, #5 en #6!
Lees deel 3 met tip #7 #8 en #9!

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *