Diverse adviezen, nuttige tips en huismiddeltjes voor uw badkamer! (2)

In onze vorige blog werden al een drietal praktische tips gegeven voor een badkamer. In deze blog geeft Sanitairwinkel u nog 3 praktische huishoudtips om het schoonmaken en het schoonhouden van uw badkamer gemakkelijk, snel en efficiënt te houden.

Lees deel 1 terug of lees deel 3 voor nog meer tips!

#4 Gebruik vaseline

vaseline3Slechte dag op het werk, file onderweg naar huis, bonkende hoofdpijn en er is niets te eten behalve restanten. Hoe kan een dag zoals deze nog erger worden? Eenvoudig! U spoelt uw toilet door en… uw water gaat nergens heen.

Hoe ontstop ik het toilet/wastafel?

1. Trek handschoenen aan! Als het kan, verwijder dan het water uit uw toilet/wastafel, totdat de kom nog maar halfvol staat. Als uw toilet of wastafel leeg is vul het dan met water tot deze halfvol is.

2. Leg een handdoek rondom uw toilet of wastafel om eventuele (water)spetters op te vangen.

3. Plaats uw ontstopper in uw afvoer en zorg ervoor dat uw afvoeropening geheel is afgesloten.

4. Duw en trek de ontstopper met snelle, sterke bewegingen. Doe dit 15 tot 20 seconden.

Als u problemen ondervindt met uw ontstopper om een juiste druk te creëren, dan kan vaseline een oplossing bieden.

Smeer de rand van uw ontstopper in met vaseline. Dit zorgt ervoor dat uw zuigkracht vergroot en houdt daarnaast uw ontstopper scheurvrij, zodra u de rand heeft ingesmeerd dan kunt u het nogmaals proberen vanaf stap 1.

Geen ontstopper? Lees dan tip #5 of bestel deze makkelijk en snel online!

#5 Last van een verstopte afvoer? Maak gebruik van bruistabletten

Alka-SeltzerÉén van de vieste taken in het huis is het ontstoppen van uw afvoer. Helemaal als u niet de benodigde materialen ervoor heeft zoals een ontstopper.

Hoe ontstop ik de afvoer zonder ontstopper?

1. Allereerst moet u wel in het bezit zijn van bruistabletten en olijfolie. Deze zijn bijvoorbeeld in uw supermarkt te vinden. Geen zorgen, een recept van de dokter is niet nodig.

2. Gooi ongeveer 4 bruistabletten in uw verstopte afvoer en giet 1 kop olijfolie erbij. Laat het bruisen voor ongeveer 10 minuten en spoel het na met kokend water.

Voor ernstige blokkades zal deze tip helaas niet helpen.

#6 Stofzuigen met een rietje!

rietjes
Als u grondig iedere kamer in uw huis/appartement bekijkt, zult u zien dat de kleinste hoekjes of randjes nooit helemaal schoon zijn. Het is dan ook lastig om de hoekjes te bereiken. Bij kleine wc-ruimtes is het moeilijk om rondom het toilet te stofzuigen, omdat stofzuigborstels niet flexibel genoeg zijn. In plaats daarvan, pak één rietje, bij voorkeur één van die gigantische rietjes van een fastfoodketen, en plaats deze in het kleinste mondstuk die u heeft van uw stofzuiger. Tape het rietje vast en u zult in staat zijn om ook te stofzuigen in de kleinste hoekjes!

We hopen dat u deze tips goed kunt gebruiken. Volgende week volgen er meer handige tips. Voorgaande tips gemist? Lees deel 1 terug of lees deel 3 voor nog meer tips!

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *