Douche-wc, wat is het?

Douche-wc, wat is het?Voor veel mensen is het een taboe om over hun toiletgewoontes te praten. Toch is het noemenswaardig te melden dat er verfrissend nieuws is op toiletgebied. Ben jij al bekend met het hygiënische comfort van een douche wc?

Wat is een douche-wc?

Nederland kiest meer en meer voor een douchetoilet, hét toilet waarbij het onderlichaam met water wordt gereinigd. Maar wat is een douche-wc nu precies? Een douche-wc is eigenlijk een toilet en bidet in één. Het geeft je onderlichaam na een toiletbezoek een heerlijk fris gevoel door een zachte reiniging met lichaamswarm water. Iedere douche-wc is weer uniek. Zo zijn er verschillende innovaties en mogelijkheden die per toilet kunnen verschillen.

Ladydouche

De afzonderlijke ladydouche zorgt voor een heerlijke, tedere douchestraal. De douchekop is geïntegreerd in de douchearm en wordt beschermd wanneer hij niet in gebruik is, om maximale hygiëne te garanderen.

Warmeluchtföhn

Door gebruik te maken van de warmeluchtföhn is wc-papier overbodig. U wordt mild droog geblazen door een aparte douchearm die zich aanpast aan uw houding op de wc-bril.

Verwarming wc-zitting

Geactiveerd door een naderingssensor, hierdoor wordt de wc-zitting verwarmd. Zo heeft u geen last meer van een koude toiletbril.

Geïntegreerde geurafzuiging

Douche-wc’s die zijn voorzien van een geïntegreerde luchtzuivering nemen onaangename geurtjes direct weg in de wc-pot. Het luchtzuiveringssysteem werkt enkele minuten na, dus er is absoluut geen extra ventilatie nodig.

Oriëntatielicht

Het discrete oriëntatielicht trekt onmiddellijk de aandacht – en dient als gids in de nacht. Deze sfeervolle verlichting kan zich onder de wc-pot bevinden maar ook onder de wc-bril.

Afstandsbediening/App

Intuïtieve bediening is de filosofie achter de afstandsbediening. Sommige douche-wc’s kunnen zelfs met een app gehanteerd worden. Alle functies kunnen met slechts één hand worden bediend. Vaak kunt u ook met de afstandsbediening of via de app gebruikers instellen, zodat de douche-wc zich helemaal aan uw wensen aanpast. Eenmalig instellen én jarenlang plezier!

Automatisch wc-dekselsysteem

De deksel gaat automatisch open en dicht (SoftOpening en SoftClosing) door de naderingssensor. Het is dan ook niet nodig om de bril aan te raken, tenzij u de procedure wilt versnellen met een lichte aanraking.

bidetbril, wat is het?

Wat is een bidetbril?

Een bidetbril kunt u vaak op uw bestaande toiletpot monteren. Zo hoeft u niet een nieuwe douche-wc te kopen, bestaande uit een toiletpot en bidetbril, maar voldoet enkel een bidetbril.

Let op: bidetbrillen zijn niet universeel. Informeer altijd met een badkamerspecialist of een bepaalde bidetbril op uw gewenste toiletpot past.

bidetbril of douche-wc

Waarom een douche-wc?

Het frisse gevoel

Water is essentieel voor de dagelijkse lichaamsverzorging. Het reinigt, verfrist en geeft een uniek gevoel van welzijn. Daarom zijn steeds meer mensen enthousiast over de natuurlijke en zachte reiniging met water. Per slot van rekening stralen mensen die zich fris en schoon voelen zekerheid uit en dus zelfvertrouwen.

Opmars

De douche wc is aan een ware opmars bezig. Steeds meer mensen raken enthousiast over de hygiëne en frisheid die het gebruik van de douche wc met zich meebrengt. Ze verkiezen de hygiënische reiniging met warm water boven het gebruik van toiletpapier. Het is bovendien een uitkomst voor mensen die niet zelfstandig naar het toilet kunnen.

Wellnessbeleving

Het bidet heeft een metamorfose ondergaan en staat niet meer naast het gewone toilet in de badkamer, maar is volledig geïntegreerd in de toiletpot of toiletbril. Na een druk op de knop van de afstandsbediening of wc schuift een sproeikop uit de toiletpot. Een zachte waterstraal op lichaamstemperatuur reinigt vervolgens het onderlichaam.

Milieuvriendelijk

Het wordt een echte wellnessbeleving wanneer je op de voorverwarmde bril van een van de luxe modellen plaatsneemt. Hier kun je zelfs de temperatuur, intensiteit van de straal en de sproeikopstand instellen en met een föhn, die je onderlichaam droogt, is er geen toiletpapier meer nodig. In een gemiddeld gezin van 4 personen bespaar je daarmee € 218 aan kosten voor toiletpapier. Ook de milieuvervuilende vochtige toiletdoekjes worden met de douche wc overbodig.

Het heerlijke schone gevoel na het gebruik van een douche wc maakt de gewoonste zaak van de wereld voortaan heel bijzonder. Benieuwd geworden naar de douche wc? Kom dan langs in één van de showrooms van Sanitairwinkel.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *