Douchegoot plaatsen / installeren

saniclass-vienna-inloopdouche-bestaande-uit-2x-vaste-wand-standaard-100x200cm-met-glas-op-glaswand-120cm-en-zijwand-30cm-sw7444_6.jpgBij een inloopdouche is het van groot belang dat u een douchegoot plaatst in de vloer waar het water naar toe kan stromen. De douchegoot kan geplaatst worden in de opening tussen de glazen wand en de muur. Hierdoor kan het water niet uit de inloopdouche en heeft u geen last van water op uw badkamervloer, maar hoe plaats je een douchegoot nou precies?

 

 

 

Wij gaan stap voor stap uitleggen waar u moet opletten met het plaatsen van een douchegoot  in uw badkamer.

Douchegoot plaatsen – VoorbereidingSONY DSC

 

 

 

 

 

 

Allereerst bepaalt u waar u uw inloopdouche wilt plaatsen, waardoor u makkelijker kunt beslissen waar u de douchegoot wilt plaatsen/monteren. U zou er voor kunnen kiezen om de douchegoot bij de ingang van uw douchedeur/inloopnis te plaatsen. U voorkomt zo dat het water verder de badkamer instroomt. U kunt er ook voor kiezen om de douchegoot juist aan de achterzijde te plaatsen (in de wand of tegen de wand). Kijk wel uit welke douchegoot u hiervoor koopt. Niet iedere douchegoot is geschikt om bijvoorbeeld gebruikt te worden voor de ingang van de douche. Let hier dus mee op bij het aanschaffen van een douchegoot. Weet u het niet zeker? Aarzel dan nooit om het even te vragen.

Sanitairwinkel heeft diverse modellen waardoor u makkelijk & snel de juiste douchegoot kunt kiezen. Wilt u zich verdiepen welke douchegoot het beste bij u past of u het meest aanspreekt? Lees hier onze voorgaande blog ‘Welke douchegoot past bij u?’.

Douchegoot met flens

Een douchegoot met flens heeft een ‘randje’ om de douchegoot heen. Dit is makkelijker voor het installeren/plaatsen en voor de monteur. Vaak zijn de douchegoten met flens mooier en ronder afgewerkt dan de douchegoten zonder flens.

Douchegoot met muurfles

Een douchegoot met muurfles heeft een opstaande rand voor plaatsing tegen de muur. Deze kunt u dus niet vrij in de ruimte plaatsen en dient bevestigd te worden aan de muur.

Douchegoot met vloerfles

Een douchegoot met vloerflens zijn douchegoten die ook vrij in de ruimte geplaatst kunnen worden maar ook bevestigd worden aan de ‘grond’.

Douchegoot zonder flens

Douchegoten zonder flens hebben geen rand rondom de douchegoot en zijn iets scherper afgewerkt.

Untitled-3

 

 

 

 

 

 

 

Klik op de afbeelding voor een grotere afbeelding.

Douchegoot plaatsen – Handleiding

We zouden willen dat we u een universele handleiding konden geven dat voor iedere douchegoot van toepassing zou zijn. Helaas is dit niet het geval. Zoals in het vorige hoofdstuk ‘Voorbereiding’ al aangegeven, maakt het veel uit welk model u kiest.  Mocht u een keuze hebben gemaakt, zijn er weer veel verschillende douchegoten om uit te kiezen met verschillende hoogtes/dieptes. Ook heeft u keuze uit verschillende doucheroosters. Bij iedere douchegoot wordt een handleiding meegegeven. We proberen u zo ver mogelijk vooruit te helpen, maar raden iedere klant aan om altijd de handleiding te volgen!

Douchegoot plaatsen – Doe het zelf

5eb3c98e220cfb6a1c926ef994687d241d5b6047Een douchegoot plaatsen is lastiger wanneer u de uitsparing in de vloer nog dient te hakken. U kunt de douchegoot aansluiten op een 50mm afvoerbuis. Vaak hoeft u deze niet te lijmen, omdat het in elkaar wordt geschoven met behulp van rubberen ringen. Zorg ervoor dat u de aardedraad van de douchegoot aansluit op uw aardeverdeelblok in de meterkast.

Bij het plaatsen van de douchegoot houdt er dan rekening mee dat u deze 1 à 2mm lager plaatst dan de daadwerkelijke vloer. Daarna maakt u het waterdicht middels matten of kit. Mocht u alles waterdicht hebben gemaakt dan kunt de vloer storten en/of verder afwerken.

Let op bij het storten van de vloer dat u genoeg rekening houdt met het aflopen van de vloer, zodat het water goed ‘glijdt’ naar uw pas geplaatste douchegoot. Let hierbij wel op op de dikte van de vloertegels en de tegellijm. Om beschadigingen aan uw douchegoot te voorkomen raden we u aan om bij het storten van een nieuwe vloer uw douchegoot af te dekken.

Douchegoot plaatsen – Afronding

Douchegoot plaatsen - AfrondingU bent er klaar voor om de douche te gaan betegelen, let dan op dat u rondom de douchegoot een opening aanhoudt van circa 2-3mm. Deze kit u als laatste dicht, nadat de vloer is betegeld en gevoegd.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *