Duurzaam douchen, 5 tips!

Gemiddeld kost het nemen van een douche zo’n 44 liter water. Het water wat gebruikt wordt is allemaal drinkwater. Een mens drinkt slechts 2 liter water per dag, maar ‘verspilt’ wel 44 liter drinkwater tijdens het douchen. Schrikt u hiervan? U kunt u ervoor kiezen om duurzaam te gaan douchen. In dit blogartikel geven we 5 tips om het duurzaam douchen mogelijk te maken voor u.

Spaardouchekop

Een spaardouchekop bespaart 4 liter drinkwater per minuut met douchen. Ervan uitgaande dat u dagelijks een douche neemt, en 5 minuten onder de douche staat, bespaart u op jaarbasis zo’n 7300 liter drinkwater.

Duurzaam douchenInzepen? Kraan uit!

Tijdens het inzepen staat vaak onnodig de kraan aan. Vaak bent u ongeveer 30 seconde tot een minuut uzelf aan het inzepen, terwijl de kraan nog aanstaat. Dit kost op jaarbasis zo’n 1850 liter drinkwater. Een simpele, maar duurzame oplossing is dan ook om de kraan uit te zetten tijdens het inzepen!

Duurzaam douchen

Een thermostaatkraan

Een thermostaatkraan zorgt ervoor dat u niet onnodig lang bezig bent met het instellen van de gewenste temperatuur. Met een thermostaatkraan bereikt u sneller uw gewenste watertemperatuur én is het een duurzame toevoeging voor uw badkamer.

 

Duurzaam douchenGebruik een douchetimer

Bent u een persoon die graag meewerkt met duurzame oplossingen, maar staat u onbedoeld (te) lang onder de douche, dan kan een douchetimer helpen om flink wat water te besparen. Een douchetimer is vaak gemakkelijk te bevestigen op de douchewand middels een zuignap, en is makkelijk te bedienen.

Kies voor eco douchesystemen

Duurzaam douchen

Het assortiment van Sanitairwinkel bestaat onder andere uit duurzame oplossingen, zoals bijvoorbeeld een eco douchesysteem. Een eco douchesysteem zorgt ervoor dat u duurzaam kunt douchen. Een voorbeeld van een eco douchesysteem is de Tiger Eco doucheset Malaga (zie afbeelding). Dit duurzame douchesysteem zorgt voor een waterbesparing van 4 tot 7 liter. Om nóg duurzamer te douchen, kunt u ervoor kiezen om een debietbegrenzer te plaatsen tussen de flexibel en de douche. Een debietbegrenzer zorgt ervoor dat er minder water door de douchekop stroomt.

Sanitairwinkel is uw badkamerspecialist, het assortiment is compleet en alle artikelen zijn scherp geprijsd!

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *