Duurzaamheid in de badkamer? Dat doe je zo!

Duurzaamheid is hot. We hechten steeds meer waarde aan milieuvriendelijke producten en nemen de mate van duurzaamheid mee in de keuzes die we maken. Ook voor onze badkamers kiezen we steeds vaker voor sanitair dat een positief effect op het milieu heeft. Heb je behoefte aan extra advies over milieuvriendelijk sanitair en andere tips met betrekking tot duurzaamheid in de badkamer? Lees dan hieronder meer!

Waterbesparend sanitair
In de badkamer verbruiken we natuurlijk een hoop (onnodig) water. Je waterverbruik verminderen is daarom een eenvoudige eerste stap als je graag duurzamer wil leven. Waterbesparend sanitair is dan een goede keuze. Vrijwel alle merken bieden tegenwoordig waterbesparende kranen en douchekoppen aan, waarbij je niets aan gebruiksgemak hoeft in te leveren. Extra fijn: deze douchekoppen en kranen zijn in verschillende kleuren en designs bij ons beschikbaar, dus je vindt altijd een exemplaar dat bij jouw badkamerstijl past!

TIP: Sommige kranen, zoals de Saniclass Brauer Black, zijn uitgerust met het coldstart-mechanisme. Dit mechanisme zorgt ervoor dat je geen onnodig warm water verbruikt en is daarom bijzonder milieuvriendelijk.

Duurzame materialen
Sanitair is in allerlei materialen beschikbaar, waarbij het ene materiaal een stuk milieuvriendelijker is dan het andere. De meeste duurzame keuze is keramiek. Keramiek wordt gevormd door verhitting van klei en is een licht, maar ontzettend sterk materiaal. Keramisch sanitair gaat daarom jarenlang mee én is door het gladde oppervlak ongevoelig voor vlekken. Wil je deze duurzame badkamerindeling graag verder doortrekken naar een milieuvriendelijke basis? Kies dan voor gerecyclede tegels! The Mosaic Factory heeft bijvoorbeeld een prachtige serie mozaiëktegels gemaakt van gerecycled glas.

Milieuvriendelijke verwarming
Niets is fijner dan een heerlijk verwarmde badkamer op de vroege ochtend, maar helaas is niet elke soort verwarming even milieuvriendelijk. Elektrische verwarming is de meest duurzame keuze: elektriciteit kunnen we duurzaam opwekken, fossiele brandstoffen niet. Wij bieden je een uitgebreid aanbod elektrische radiatoren, maar je kunt ook kiezen voor een verwarmingselement. Met dit element verander jij je oude radiator namelijk eenvoudig in een elektrische radiator. Met een verwarmingselement ben je dus goed op weg naar een duurzame badkamer!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Sanitairwinkel biedt jou genoeg mogelijkheden voor een duurzame badkamer, maar zelf proberen wij ook ons steentje aan het milieu bij te dragen! Sanitairwinkel hecht daarom veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo heeft ons hoofdkantoor (inclusief showroom) in Rosmalen zonnepanelen op het dak én is overal slimme verlichting geïnstalleerd. Ook bieden wij onze werknemers een fietsplan aan, zodat met de fiets naar het werk een aantrekkelijke optie wordt. Ook zijn wij zeer strikt met het scheiden van plastic en willen we uiteindelijk afbreekbaar materiaal gaan gebruiken.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *