Eenvoudig water besparen met deze tips!

Duurzaamheid is hip! Met goede reden, want duurzaamheid heeft veel voordelen. Het is beter voor het milieu, scheelt in de portemonnee en creëert een fijne omgeving. Wil jij ook duurzamer leven? Besparen op water is een goede en eenvoudige eerste stap. In deze blog geven we je daarom een aantal praktische bespaartips!

Besparing begint bij jezelf

Water besparen is eigenlijk heel eenvoudig. Een minuut korter douchen bespaart bijvoorbeeld al zeven liter water per keer. Samen met je partner of kinderen een douche nemen bespaart zelfs nog meer water! Let daarnaast op het gebruik van de kraan, want deze verbruikt vaak meer water dan nodig. Laat de kraan bijvoorbeeld niet onnodig doorlopen als jij je handen inzeept, maar draai ‘m dicht.  

Wil je graag meer doen dan alleen je waterverbruik verminderen? Let dan ook op de inhoud van je vaatwasser en wasmachine. Als je deze apparaten pas aanzet als ze helemaal vol zijn, bespaar je zowel water als energie. Douchen met een koudere temperatuur scheelt ook in energie. Extra voordeel: je bent meteen goed wakker in de ochtend!

Waterbesparend sanitair

We verbruiken het meeste water in onze badkamer en keuken. Waterbesparend sanitair is daarom een goede keuze als je duurzamer wilt leven. Met een waterbesparende douchekop verbruik je bijvoorbeeld minder water, zonder dat je aan comfort hoeft in te leveren. Sanitairwinkel heeft zowel waterbesparende hoofd- als handdouches. Wil je duurzaamheid combineren met stijl? Bekijk dan eens deze inbouwset van Hotbath.

De juiste wc helpt je ook bij het besparen van water. Denk bijvoorbeeld aan een wc met een kleiner reservoir en een dubbele bedieningsplaat. Beide toevoegingen zorgen ervoor dat je minder water verbruikt tijdens het doorspoelen. Wil je meer weten over onze waterbesparende producten? We hebben een top 15 opgesteld!

Duurzaam materiaal

Niet alleen bepaalde functies, maar ook het materiaal bepaalt hoe duurzaam sanitair is. Glas is bijvoorbeeld beter te recyclen dan acryl of vinyl. Ga daarom voor een glazen douchecabine als je graag duurzamer wilt leven. Ook keramiek is een goede keuze: keramisch sanitair vergt weinig onderhoud en gaat lang mee.

Duurzaam materiaal is natuurlijk mooi meegenomen, maar vormt niet de basis voor een duurzame levensstijl. Een keramische wastafel heeft natuurlijk weinig nut als jij alsnog twee keer langer doucht dan nodig. Water besparen is de eerste stap en met bovenstaande tips lukt jou dat ook. Wil je graag meer informatie over onze waterbesparende producten? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *