Een douchewand plaatsen doe je zo!

douchewand plaatsen huppe classics elegance

Ga je de badkamer renoveren? Verruil je het bad voor een douche? En ga je dan alles zelf doen of laat je het liever over aan een vakman? Met onderstaande tips leggen we je graag uit hoe je die nieuw gekochte douchewand gemakkelijk zelf kunt plaatsen! De tips uit deze blog kun je ook gebruiken voor het plaatsen van een douchedeur of badwand.

Heb je al een douchewand of ben je nog opzoek naar badkamerinspiratie? Bekijk dan het uitgebreide assortiment op de website van Sanitairwinkel.

Douchewand plaatsen, de stappen

Voor het plaatsen van een douchewand heb je het volgende nodig:

GereedschapMateriaal
PotloodDouchewand/badwand/douchedeur
WaterpasDouchebak
Schroevendraaier
Sanitairkit

Stap 1: Het middelpunt van de douchewand aftekenen

Bepaal als eerst het middelpunt van de zijranden van de douchebak. Vervolgens teken je vanaf dit punt een rechte lijn op de tegelwand met behulp van een waterpas. Doe dit voor beide douchewanden.

 

 

Stap 2: Afdichtrubber verwijderen

Verwijder (wanneer nodig) de afdichtrubbers uit de muurprofielen. Gooi de afdichtrubbers niet weg, het is mogelijk dat je deze nog nodig hebt.

 

 

 

Stap 3: Schroefgaten aftekenen

Plaats het middelpunt van de muurprofielen op de potloodlijn. Teken daarna de voorgeboorde schroefgaten van de muurprofielen met potlood op de muur af.

Let op! Als het profiel geen voorgeboorde schroefgaten heeft, moet je deze zelf maken. Begin 15 cm van onder of boven en verdeel afhankelijk van het gewicht 3 à 4 schroeven over het profiel.

 

Stap 4: Muurprofielen vastschroeven

Boor vervolgens de schroefgaten in de muur en duw  de pluggen in de schroefgaten. Spuit vervolgens voor extra stevigheid een dunne lijn sanitairkit aan de achterzijde van de muurprofielen. Schroef de muurprofielen vervolgens met een schroevendraaier op hun plaats vast.

 

Stap 5: Hoekprofiel vastschroeven

Breng (wanneer nodig) de afdichtrubbers weer aan in de profielen. Schroef het hoekprofiel losjes vast aan de douchewanden.

 

Stap 6: Douchewand plaatsen

Plaats de douchewand in de muurprofielen. Wanneer je de douchewand in de muurprofielen hebt geplaatst schroef dan het frame voorzichtig losjes vast. Als je de douchewand in het profiel geplaatst hebt ga je vervolgens de douchewand stellen. Dit doe je door de douchewand uit het profiel te trekken of juist in het profiel te duwen. Wanneer je de douchewand gesteld hebt kun je alle schroeven strak aandraaien.

 

Stap 7: Afsluitdoppen plaatsen

Wanneer alle schroeven strak aangedraaid zitten plaats je de afsluitdoppen (indien meegeleverd) aan de bovenzijde van de profielen.

 

Stap 8: Kitten

Controleer of de deur soepel opent. Opent de douchewand soepel? Dan kun je de buitenkant van de douchewand afkitten. Laat de kit ongeveer 24 uur drogen.

Verstelbereik van een douchecabine of douchewand

Wanneer een douchecabine een verstelbereik heeft kun je de plaatsing van een douchewand gedeeltelijk corrigeren. Lees het verstelbereik niet als exacte afmetingen maar als eventuele ruimte om ervoor te zorgen dat het muurprofiel goed aansluit op de muur. Het kan namelijk zijn dat een bepaalde muur of wand niet recht is, het verstelbereik brengt dan uitkomst. Let op: per plaatsing/situatie kan het benodigde verstelbereik afwijken.

Douchecabine of douchewand plaatsen op douchebak
Ga je de douchewand plaatsen op een douchebak, zorg er dan voor dat het verstelbereik wat kleiner is dan de douchebak. Douchecabines worden ontworpen om op een douchebak te plaatsen en om goed op de douchebak te passen moet de cabine iets naar binnen vallen.

Heb je bijvoorbeeld een douchebak van 90×90 cm dan zal de douchecabine wat kleiner moeten zijn, ca. 86,5 tot 88,5 cm, om goed op de douchebak te passen. We duiden de douchecabines op onze website aan met 90×90 zodat deze perfect past op een douchebak van 90×90 cm.

Heb je nog meer badkamerinspiratie nodig of wil je meer klustips? Klik dan hier!

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *