Eenvoudig een douchebak plaatsen

In navolging op onze eerder geplaatste blog over de plaatsing van een douchebak in 2009 vindt u hieronder de opvolger met meer uitleg en nog betere afbeeldingen.

 

Stap 1: Balkjes plaatsen

Teken een lijn op de muur die gelijk loopt aan de bovenkant van de douchebak. Pak twee balkjes en zaag deze op maat. Boor daar vervolgens een aantal gaten in (vier is aan te raden) en zorg ervoor dat deze gaten op een logische manier verdeeld zijn, zodat de spijkers het balkje goed ondersteunen. Houd het balkje tegen de muur en boor de gaten verder de muur in. Zet daarna de balkjes vast met spijkerpluggen.

 

Stap 2: Douchebak voorbereiden

Zet de douchebak op zijn plaats. Let op de afvoer! Plaats onder de douchebak de douchebaksteun. Stel de pootjes van de steun in zodat de bak op de muurbalkjes rust en zorg dat de bak waterpas is.

 

 

Stap 3: Muurtje bouwen

Teken op de vloer de omtrek van de douchebak en bouw binnen de lijn een muurtje van gasbetonblokken. Controleer of de muurtjes waterpas lopen en even hoog zijn als de balkjes in de muur. Vergeet geen serviceluikje ter hoogte van de afvoer vrij te laten voor onderhoud of problemen.

 

Stap 4: Douchebak plaatsen

Spuit een lijn sanitair kit op de rand van de balkjes en muurtjes en laat vervolgens de douchebak in de ombouw zakken.

 

 

Stap 5: Sifon en afvoer

Sluit de sifon aan en lijm de afvoer vast.

 

 

 

Stap 6: Service luikje

Timmer aan de binnenkant van het serviceluik een frame van houten latjes. Gebruik speciale gipsblokspijkers om deze vast te maken. Met een magneetsluiting is dit serviceluik makkelijk bereikbaar. Monteer twee stalen plaatjes op het houten frame, de magneetjes komen op het luikje.

 

Stap 7: Ombouw betegelen

Betegel nu de ombouw, let op het service luikje.

 

 

 

Stap 8: Kitten

Nu kunt u de aansluitingen netjes kitten.

 

 

Stap 9: Opruimen

Maak het gereedschap dat is gebruikt goed schoon, de specie en de lijm kunnen aankoeken. Laat alles goed uitharden. Dit duurt ongeveer 24 uur.

 

Nodig voor deze klus:

–          Douchebak

–          Douchebaksteun

–          Afvoer

–          Tegels

 

Als u zich af vraagt hoe u een douchekraan of douchewanden moet plaatsen?

Houd deze blog dan goed in de gaten voor het volgende taak!

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *