Eenvoudig kitten in zes stappen.

 

Kitten komt haast in elke sanitair klus terug en daardoor is het dus goed te weten hoe u dit het beste kunt doen. Wij leggen het u uit in een aantal eenvoudige stappen.

 

Stap 1: Plakband plakken

Maak de ondergrond waarop u gaat kitten droog, vet- en stofvrij. Plak voor het creëren van een strakke naad aan beide zeiden van de voeg plakband. Houd hierbij 6mm tussenruimte. Wilt u de kitnaad overschilderen, kijk dan op de verpakking of dit mogelijk is.

 

 

Stap 2: Topje afsnijden

Snijd met een scherp mesje het topje van de koker van de kit af.

 

 

 

 

Stap 3: Spuitmond afsnijden

Snijd de spuitmond vervolgens schuin af en zorg ervoor dat de grootte van de mond even groot is als de voegbreedte.

 

 

 

Stap 4: Kitten

Plaats de koker in het kit pistool en breng de kitnaad aan in de rand door middel van een gelijkmatige beweging. Druk de ontspanklem van het kit pistool in zodra u stopt met kitten, daardoor blijft er geen kit meer uit de spuit lopen door de opgebouwde druk.

 

 

Stap 5: Kitnaad gladstrijken

Voor een strakke naad kunt u een kitlepel gebruiken. Maak anders uw vinger nat met zeepwater en strijk met uw vinger de kitnaad glad. Blijft er kit aan uw vinger plakken, maak uw vinger dan direct schoon.

 

 

Stap 6: Plakband verwijderen

Wanneer de kit wat harder is geworden kunt u voorzichtig het plakband verwijderen. Strijk nu nogmaals de kitnaad glad met een natte vinger en uw kitrand is klaar.

 

Bekijk voor meer klustips ook onze andere blogs.

Blijf ons ook volgen voor meer handige stappenplannen.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *