Het inrichten van uw doucheruimte

Het inrichten van uw doucheruimte

Wat maakt een doucheruimte ideaal?

Vaak gebruiken mensen de douche voordat ze naar het werk toe gaan. Even snel onder de douche en daarna de auto in naar het werk toe. Hierbij is het van belang dat de doucheruimte functioneel en efficiënt is.

In tegenstelling tot een gehaaste douche, kan een doucheruimte ook worden gebruikt voor ontspanning. In de namiddag thuiskomen na een lange werkdag en een heerlijke ontspannende douche nemen. De perfecte watertemperatuur met de ideale hoeveelheid aan water. Dankzij de vele innovaties op het gebied van sanitair is dit mogelijk voor een betaalbare prijs!

Het vinden van de ideale doucheruimte is daarom afhankelijk van uw dagelijkse behoefte.

Inrichten van uw doucheruimte

U heeft bij het inrichten van uw doucheruimte ontelbaar veel mogelijkheden. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden ter inspiratie van de ideale doucheruimte.

Douchecabine

Untitled-1Heeft u een wat beperkte ruimte in uw badkamer en wilt u uw doucheruimte in de hoek van uw badkamer? Dan is een douchecabine de ideale oplossing. Het voordeel van een douchecabine is dat deze makkelijk in uw badkamer te plaatsen is en dat er een enorm assortiment van douchecabines beschikbaar is met vele opties.

Douchecabines zijn beschikbaar in verschillende vormen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kwartronde, rechthoekige, vierkante of vijfhoekige douchecabine.

Daarnaast heeft u de mogelijkheid te kiezen uit verschillende formaten. Hierbij kunt u denken aan een douchecabine van bijvoorbeeld 80x80cm, 90x90cm of 100x100cm.

Het grootste voordeel van een douchecabine blijft dat uw kiest voor een alles in één pakket en dat u zich daarom geen zorgen hoeft te maken over de losse onderdelen die bij een douche horen.

In vergelijking met douchewanden isoleren douchecabines beter. Dit houdt in dat de warmte bij het douchen in de douchecabine wordt vastgehouden. Bij douchewanden is dit niet het geval omdat deze geen gesloten ruimte creëren. Hierdoor wordt warmte niet vastgehouden en is het tijdens het douchen wat kouder.

Inloopdouche

InloopdoucheBij een inloopdouche is het grote voordeel dat u meer flexibiliteit heeft qua formaat. Dit in tegenstelling tot een douchecabine, waarbij u vastzit aan een gestandaardiseerd formaat.

Een inloopdouche bestaat minimaal uit een douchewand. Daarnaast kunt u kiezen voor een douchebak waarop de douchewanden worden gemonteerd of kunt u de inloopdouche plaatsen op een tegelvloer als deze is voorzien van een afvoerput.

Bij het kiezen van een douchebak is het belangrijk dat u erop let dat douchebakken verkrijgbaar zijn in een opbouw of inbouw variant. Ook hebben vele douchewanden een verstelbereik. Dit houdt in dat de maat van de douchewand of douchedeur in de breedte versteld kan worden. Dit is handig als de ruimte waarin u uw inloopdouche wilt plaatsen net niet voldoet aan de gestelde eisen van de douche wand/deur.

Omdat een inloopdouche warmte doorlaat en niet vasthoudt kan het hebben van verwarming in de badkamer een goede oplossing zijn om kou tegen te gaan in en buiten uw inloopdouche.

Het voordeel van een inloopdouche  is echter dat de prijs van een een stuk lager zal zijn als u ervoor kiest deze zelf te plaatsen.

Een nis of hoekopstelling met douchegordijn

De meest goedkope oplossing voor een inloopdouche is er één met een douchegordijn. Hierbij hoeft u alleen een douchestang en een douchegordijn op maat aan te schaffen en plaatst u deze in uw  doucheruimte.

Heeft u al een nis of hoekopstelling met douchegordijn, maar loopt het water over naar de rest van de badkamer? U kunt een natte badkamervloer voorkomen met behulp van een dorpel. Dit is een strip die op de vloer bevestigd wordt en ervoor zorgt dat het water bij het douchen niet overloopt.

 

Innovatie en luxe

Tegenwoordig zijn er vele innovaties die luxe toevoegen aan de bestaande doucheruimte. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een regendouche, douchepaneel of een handdouchemet meerdere standen.

 

Regendouche

Een regendouche is misschien geen innovatief product, maar voegt zeker luxe toe aan uw doucheruimte. De regendouche is ideaal voor mensen die na een lange stressvolle dag tijdens het douchen tot rust willen komen. Het verschil tussen een regendouche en een handdouche is dat een regendouche velen malen groter is. Hierdoor blijft het gehele lichaam gedurende de douche onder water en zult u geen last hebben van koude lichaamsdelen tijdens het douchen.

 

 

 

Douchepaneel

Om echt te genieten van een douche is een douchepaneel onmisbaar. Een douchepaneel is een paneel die aan de muur hangt in de douche en is voorzien van een aantal sproeiers op verschillende hoogtes. Deze sproeiers verzorgen een aangename straling van water over het hele lichaam. Zo heeft u ook de mogelijkheid om zijdouches in verschillende hoeken van uw douche te plaatsten zodat de sproeiers van verschillende richtingen sproeien. De temperatuur en de druk van de straal kan worden versteld met een knop net zoals bij een kraan.

 

 

Handdouche met meerdere standen

Ook een handdouche kan de douche-ervaring verbeteren. Tegenwoordig heeft een handdouche vaak wel tot 5 verschillende straalstaden. Hierbij kunt u denken aan een volle straal, massage straal, bruisstraal, of een combinatie van verschillende standen. Het voordeel van een handdouche met meerdere standen is dat u er al een heeft voor een betaalbare prijs en dat u dankzij de verschillende standen altijd kunt rekenen op een verfrissende douche.

 

 

Badkameraccessoires

Als u eenmaal heeft gekozen voor uw ideale doucheruimte en deze heeft geplaatst is ontbreekt er nog maar een ding in uw  doucheruimte, douche-accessoires. Het doel van douche-accessoires is dat alles binnen handbereik is tijdens het douchen.

Zeepdispenser

Een zeepdispenser heeft vele voordelen ten opzichte van een handzeepje. De meest voor de hand liggende voordelen zijn onder andere dat een zeepdispenser voorkomt dat bacteriën worden overgedragen en dat een zeepdispenser een bijdrage levert aan een schone badkamer.

U kunt een zeepdispenser vullen met een middel naar wens. Het navullen van een dispenser is snel en eenvoudig. Daarnaast is een zeepdispenser makkelijk schoon te maken. Een ander groot voordeel is dat een zeepdispenser ervoor zorgt dat de zeep lang houdbaar blijft.

Als u kiest voor een zeepdispenser voor in uw doucheruimte, heeft u de mogelijkheid deze op te hangen aan de muur door middel van een vaak bijgeleverde ophangbeugel of kunt u deze kwijt op een bijgeleverd rekje. Hiermee bespaart u ruimte op uw planchet en weet u precies waar het zeep te vinden is.

Planchet

Als u ervoor kiest de douchecabine of inloopdouche in de hoek te plaatsen is een hoekplanchet onmisbaar. De rede hiervan is dat deze u tijdens het douchen niet in de weg zal lopen. U kunt hierbij kiezen uit bijvoorbeeld een enkele hoekplanchet of een hoekplanchet met meerdere lagen zodat uw al uw shampoos en dergelijke hierop kwijt kunt.

Planchetten vindt u bij Sanitairwinkel van hoge kwaliteit en van verschillende materialen waaronder RVS, chroom en glas. Er zijn vele planchetten verkrijgbaar die water doorlaten waardoor u deze maar minimaal hoeft te onderhouden.

Glaswisser

Omdat een douchecabine of douchewand bijna altijd van glas is, is het onderhouden hiervan erg makkelijk. Een glaswisser houdt uw douchewanden niet alleen schoon en stralend, maar vermindert ook de de kans op kalkaanslag waardoor de douchewand langer mee zal gaan.

Mocht u na het lezen van dit artikel nog vragen hebben over het inrichten van uw doucheruimte, dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten.

Meer inspiratie en ideeën vindt u in het artikel ideeën en inspiratie voor uw badkamer en het artikel opmerkelijke douchedesignstijlen.

 

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *