Hoe plaats ik een douchebak – Douchebak plaatsen?

Douchebakken op Sanitairwinkel.nlNaar aanleiding van de nieuwe reeks klustips hebben wij dit nog duidelijker voor u gemaakt!

Ga hiervoor naar: https://blog.sanitairwinkel.nl/eenvoudig-een-douchebak-plaatsen/

 

De douche wordt meestal vaker gebruikt dan het bad. Wanneer u voldoende ruimte in de badkamer heeft is het daarom verstandig om een aparte douche te plaatsen. Met behulp van een acryl douchebak is dat een relatief eenvoudige klus!

Acryl heeft vele voordelen ten opzichte van een plaatstalen douchebak. Acryl voelt namelijk warmer aan en is minder gehorig. Bovendien moet een metalen douchebak geaard worden en tevens worden gestort in los zand voor een gelijkmatige ondersteuning van de bak.

De makkelijkste plaats voor een douche is een hoek. Het is ook mogelijk om een vrijstaande douche of vrij tegen de wand te plaatsen. Hiervoor zijn meer douchewanden nodig. Laat de keuze voor het plaatsen van de douchebak vooral afhangen van de locatie van de afvoer.

De douchebak die het eenvoudigst te plaatsen is, is de opbouwdouchebak. Dit is een douchebak die u in de hoek plaatst en aan de voorzijdes doorloopt. Deze hoeft dus niet betegeld te worden.

Stappenplan voor het plaatsen van een opbouwdouchebak:

Stap 1:
Zet de douchebak met de douchebakpoten eronder op de gewenste plaats. Stel de douchebakpoten op de juiste hoogte zodat ze de vloer raken, maar wel zodat de douchebak de vloer blijft raken aan de voorzijde. Dit doet u door aan de poten te draaien. Door middel van een waterpas kunt u de bak afstellen zodat het water goed afgevoerd kan worden.

Stap 2:
Teken aan de muurzijdes de douchebak af wanneer deze juist is afgesteld. Hierna kunt u de douchebak even opzij zetten en net onder deze lijntjes plaatst u een balkje (waterpas!). Nu kunt u de douchebak terugplaatsen en controleren of alles nog waterpas is. De douchebak is nu voldoende ondersteund. Een tip hierbij is om bovenop de balkjes een laag kit te zetten om vervolgens daar bovenop de douchebak vast te drukken.

Stap 3:
De laatste stap is om de afvoer aan te sluiten en alle naden (muurzijdes en onderaan de voorkant) netjes af te kitten. Dit is zowel verstevigend als hygiënisch en waterdicht.

Uw douchebak is nu gemonteerd!

Heeft u vragen over douchebakken of bent op zoek naar een douchebak, bekijk dan de douchebakken pagina op Sanitairwinkel.nl of neem contact met ons op.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *