Uw ideale toilet: Tips voor de keuze en aanschaf van een (nieuw) toilet

De gemiddelde Nederlander zit ongeveer 50 minuten per week op het toilet. Dat is zo’n 43 uur per jaar! Comfort en functionaliteit zijn dus gewenst. Tevens gebruikt het toilet 30% van uw totale waterconsumptie binnenshuis. U kunt dus veel besparen met een duurzaam toilet! Wat is nu het perfecte toilet? Welk toilet kunt u het beste kopen? Sanitairwinkel helpt u bij de keuze van het juiste toilet.

 

Welk soort toilet?

Duoblok-, staande- of wandcloset?

Er zijn drie soorten toiletten: wand-, staande- en  duoblok-closetpotten. Ieder type heeft eigen kenmerken.

 

Plieger Brussel New closetpot vlakspoel AO wit
Villeroy en Boch Subway 2.0 wandclosetpot diepspoel wit
Sphinx 280 duobloktoiletset compleet dualflush wit PK
Staand Toilet
Wandcloset
Duobloktoilet

 

Duoblok toiletten hebben een reservoir dat vast zit aan de toiletpot. Het is dus een geheel en u heeft geen extra reservoir meer nodig. Duoblok toiletten zijn vaak volledig keramisch. De standaard hoogte van een duoblok toilet is 40 centimeter.

 

Staande toiletten hebben wel een extra reservoir nodig, maar zijn vaak voordeliger in de aanschaf.

 

Wandclosets hangen, zoals de naam al doet vermoeden, aan de wand. U kunt vaak zelf kiezen op welke hoogte u het toilet hangt. Bij een wandcloset is een inbouwreservoir een vereiste.

 

Diepspoel of vlakspoel?

diepspoelvlakspoel

Toiletten zijn verkrijgbaar in diverse modellen: diepspoelmodellen en vlakspoelmodellen.

Bij een toilet met vlakspoel blijft ‘de boodschap’ liggen. Nadeel kan zijn dat er sporen achter blijven en dat geuren snel verspreid worden.

Een toilet met diepspoel zorgt dat de boodschap meteen ‘verwerkt’ wordt. Echter kan water dat omhoog komt een onaangenaam gevoel geven. In onze blogpost over vlakspoel en diepspoel vindt u nog meer informatie.

 

Aansluiting?

Aansluiting

Vaak hoeft u niet te kiezen of u een afvoer in de muur wil (PK) of in de vloer (AO), aangezien er meestal een bestaande afvoer is. Bij het klussen aan een nieuwe badkamer kunt u kiezen. Toiletten bieden vaak een eigen afvoer.

 

Compact, standaard of verlengd?

Er zijn drie globale toiletdieptes: compact, standaard en verlengd.

Heeft u weinig ruimte voor het toilet, dan is een compact toilet waarschijnlijk een goede keuze. De toiletdiepte is minder groot dan een standaard toilet, waardoor u ruimte bespaart.

Heeft u iets meer ruimte, dan kunt u misschien beter gaan voor een standaard toilet. Door het grotere oppervlak valt het meer op in uw badkamer en kunt u er een universele toiletzitting op kwijt.

Het verlengde toilet is afgestemd op de fysieke mogelijkheden van minder valide mensen. Wilt u graag een toegankelijk en onderhoudsvriendelijk toilet, dan kunt u het beste voor het verlengde model kiezen.

 

Hoe ziet uw ideale toilet eruit?

Toiletten zijn vaak voorzien van een wit-tint, maar toiletzittingen en toilet-acccessoires zijn er in vele vormen en kleuren. Houdt u van een persoonlijk tintje, of houdt u liever van een algemene look. Houdt u van strak en modern of wat klassieker?

Met de keuzehulp-toiletzittingen wordt u voorzien van de mogelijkheden en kunt u uw eigen toiletzitting selecteren. Pressalit is een merk dat toiletzittingen in vele kleuren aanbiedt.

 

Tiger Beatle toiletzitting groen
4008912526003
4008912517032

Tiger Beatle
Tiger Lagoon
Tiger Tennesse

 

Water besparen?

WaterverbruikDe gemiddelde Nederlander spoelt per dag 6 keer het toilet door. 1 á 2 keer voor een grote boodschap en 5 keer voor een kleine. Met een toilet kunt u dus veel water besparen!

De meeste moderne toiletten hebben al een spaarknop op het bedieningspaneel, waarmee u bij een kleine ‘boodschap’ al flink wat water kan besparen. Er zijn ook toiletten die gespecialiseerd zijn in waterbesparing.

 

Een toilet kiezen.

Op Sanitairwinkel kunt u uw ideale toilet eenvoudig kiezen. Gebruik de filters links naast de producten om uw ideale toilet te kiezen.

Toiletsets

Houdt u van gemak? Dat komt goed uit! Sanitairwinkel heeft voor u diverse toilet sets geselecteerd. Deze sets zijn compleet: ze zijn voorzien van een toiletpot, zitting, reservoir en bedieningspaneel. Toilet sets zijn vaak scherper geprijsd dan dat u de producten individueel aanschaft.

Mocht u vragen hebben over de aanschaf van een nieuw toilet kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice van Sanitairwinkel. (Nederland / België)

 

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *