Leg badkamertegels als een pro met een nivelleersysteem!

Heb jij weleens tegels in je badkamer of toiletruimte gelegd? Dan weet je waarschijnlijk dat het ontzettend lastig is om tegels vlak te plaatsen. Eén tegel ligt bijvoorbeeld ongelijk en duwt daarom een andere omhoog. De frustraties lopen in dat geval vaak hoog op, terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Veel verschillende bouwmerken hebben namelijk een tegel nivelleersysteem in hun assortiment. In deze blog lees je meer over wat dat is en hoe jou dat helpt om je tegels perfect te leggen!

Wat is een tegel nivelleersysteem?

Tijdens het leggen van een vloer of het betegelen van een wand, maak je gebruik van tegellijm. In deze tegellijm kan tijdens het drogen een zogenaamde krimp ontstaan. Het krimpen veroorzaakt soms een verzakking, wat resulteert in hoogteverschillen. Een tegel nivelleersysteem, of een levellingsysteem, voorkomt deze hoogteverschillen tussen vloer- en wandtegels.

Steeds vaker kiezen mensen voor spotjes in de badkamer, waardoor oneffenheden op de tegels nog beter opvallen. Tijdens het leggen van de vloer of wanden wil je daarom geen openstaande randen. Een nivelleersysteem lost dit probleem op en geeft je een perfect vlakke vloer en wanden.

Hoe werkt een tegel levellingsysteem?

Er zijn verschillende systemen op de markt, afkomstig van verschillende merken. De basis is echter vaak hetzelfde: een kit bestaande uit spieën (wiggen), clips en een tang. De clips plaats je eerst tussen de tegels, zodat je rechte voegen creëert. Vervolgens zet je met een tang de clips met spieën goed vast, waardoor de tegels mooi vlak komen te liggen.

 

De tang en spieën kun je meerdere keren gebruiken, maar let erop dat je genoeg clips in huis hebt. Het aantal dat je nodig hebt, is afhankelijk van het oppervlak dat moet worden betegeld en het tegelformaat. Via dit schema kun je daarom snel zien hoeveel clips je precies nodig hebt.

Het juiste systeem kiezen

Omdat er veel verschillende nivelleersystemen te koop zijn, kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Het juiste systeem voor jou is onder andere afhankelijk van je budget, tegel en oppervlakte. Bij Sanitairwinkel hebben we altijd goede ervaringen gehad met Jabostone, dus neem daar eens kijkje!

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *