Ligbad plaatsen in 7 simpele stappen

Een bad plaatsen is eenvoudiger dan u denkt. Het lijkt veel werk, maar met enkele stappen heeft u zo uw badkuip staan.

 

Stap 1: Voorbereiding

Zet als eerste de badkuip op een overzichtelijke plek, waarbij u rondom het bad goed bij kan. Zet er aan elke hoek één stelpoot aan om hem vervolgens goed af te kunnen meten met een waterpas. Monteer de bad sifon, maak de afvoer passend en sluit hem aan.

Lijm hem niet vast! Giet er wat water in om te kijken of het goed wegloopt en stel de poten eventueel nog bij als dit niet het geval is.

 

Tip! Dit soort klussen leveren veel bouwafval op. Zorg dus dat u dit tussendoor even opruimt voor een duidelijk overzicht.

 

Stap 2: Afmeten

Om met de ombouw te kunnen beginnen tekent u het bad af, dit doet u langs de randen waar het bad tegen de muur staat.

 

 

 

 

Stap 3: Plaatsen van balkjes

Zaag vervolgens balkjes op maat en boor daar ongeveer 4 gaten in, deze hoeft u niet af te meten, maar zorg voor een logische verdeling, zodat het balkje goed op zijn plek blijft zitten.

 

Houd de balkjes 2cm onder de lijn (stap 2) tegen de muur en boor de gaten dóór de muur. De balkjes slaat u vervolgens vast in de muur met spijkerpluggen.

 

Stap 4: Blokken plaatsen

Teken op dezelfde manier als in stap 2 ook de breedte van de badkuip op de grond en bouw hier daarna met gasbetonblokken  een muurtje omheen even hoog als de muurbalkjes. Laat ter hoogte van de afvoer nog een ruime opening, hier moet u namelijk nog mee aan de slag. Op deze plek plaatst u later namelijk ook een service luik voor het geval er een verstopping plaats vindt.

 

Stap 5: Bad plaatsen

Nu moet de badkuip op zijn plek. Spuit met sanitair kit boven op het muurtje en de muurbalkjes. Laat nu de badkuip in de ombouw zakken. Sluit de afvoer aan en lijm de PVC afvoerdelen aan elkaar. Bouw het muurtje met gasbeton dicht tot een omtrek van 30.5×30.5 (dit is meestal de maat van vier tegels met voeg). Schroef nu het serviceluikje vast en betegel de ombouw.

 

Stap 6: Kitten

Laat het bad nu vollopen met water om de randen af te kitten.

 

 

 

Stap 7: Opruimen

Maak het gereedschap dat is gebruikt goed schoon, de specie en de lijm kunnen aankoeken. Laat alles goed uitharden. Dit duurt ongeveer 24 uur.

 

Nodig voor deze klus:

–          Bad

–          Poten

–          Afvoer

–          Bad sifon

–          Wandtegels/vloertegels

 

Weet u nog niet hoe u een badkraan moet plaatsen?

Blijf ons dan goed in de gaten houden voor de volgende klus.

 

 

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *