Neem een douche met de Sunshower

Ben je iemand die de hele dag op kantoor werkt of kom je niet vaak genoeg in aanraking met de zon? Als je een tekort aan vitamine D wilt voorkomen dan is de Sunshower Deluxe ideaal! Met behulp van de eigentijdse technologie biedt deze infrarooddouche op een veilige en gebruiksvriendelijke manier een oplossing voor het vitamine D tekort.

Wat is een infrarooddouche?

De Sunshower geeft een lage, verantwoorde dosis UV-licht. Door de infarooddouche dagelijks te gebruiken went de huid daarom geleidelijk aan het zonlicht en zal de huid op een natuurlijke, verantwoorde wijze pigment aanmaken. Het hele jaar door heb je dus een gezond kleurtje en in de zomer kun je beter tegen de zomerzon. De ingebouwde timer heeft een maximale tijd van tien minuten.

Waarom een Sunshower?

Een tekort aan vitamine D komt vaak voor in Nederland. Dit is vooral na een bepaalde leeftijd het geval en komt met name voor bij vrouwen. De klachten die worden veroorzaakt door een tekort aan vitamine D zijn onder andere vermoeidheid (waardoor het moeite kost om op te staan), en het toenemen van de kans op botbreuken. Een tekort aan vitamine D moet daarom voorkomen worden.

Met behulp van de UV- en IR-verlichting van de Sunshower krijg je voldoende vitamine D binnen zonder dat je hier extra tijd voor vrij hoeft te maken. Je schakelt het apparaat simpelweg aan tijdens het douchen en bent in 10 minuten voorzien van je dagelijkse portie vitamine D. Daarnaast heeft het infraroodlicht een ontspannende werking, stimuleert het de bloedsomloop en verlicht het pijn.

Ook in technisch opzicht is een infrarooddouche veilig. Het apparaat is namelijk speciaal ontwikkeld voor gebruik onder de douche en voldoet aan strikte Europese richtlijnen. Zo heeft een Sunshower het TÜV-keurmerk en het CE-keurmerk.

Hoe werkt het?

Je gebruikt een Sunshower tijdens het douchen. Het apparaat is eenvoudig te activeren en biedt zowel UV als infrarood licht. Je activeert de douche door te drukken op de IR- of UV-knop. Een sessie duurt maximaal 10 minuten en kan bovendien eenvoudig eerder worden beëindigd. Na afloop van een sessie heeft de Sunshower 4 minuten nodig om af te koelen.

Verschillende varianten

Om ervoor te zorgen dat je de infrarooddouche in huis haalt die het beste bij je wensen past, kun je bij Sanitairwinkel kiezen uit verschillende varianten. Er is bijvoorbeeld een Full Body Sunshower (voor het hele lichaam) of een Half Body variant. Bij elke variant kun je kiezen voor 2 of 5 jaar garantie.

Sunshower Pure

Deze infrarooddouche is verkrijgbaar in een Half Body en Full Body formaat. Het apparaat heeft een kortegolf infraroodlamp van 1250W en wordt volledig verwerkt in de wand. Infraroodlicht ontspant, stimuleert de bloedsomloop en verlicht pijn.

Sunshower Combi

De Sunshower Combi is een Full Body opbouwapparaat voor in de hoek en beschikt over infrarood en UV-licht. De infraroodlampen en UV-lampen zijn verdeeld over de Sunshower. In totaal heeft het apparaat 4 kortegolf infraroodlampen, elk van 500W en 3 UV-lampen, elk van 400W.

Sunshower Deluxe

Deze infrarooddouche is de de meest luxe variant van Sunshower. Het apparaat kan worden ingebouwd en beschikt over 5 kortegolf infraroodlampen van elk 500W en 4 UV-lampen van elk 400W.

Installatie

De Sunshower Pure en de Sunshower Deluxe dienen ingebouwd te worden in de wand. De voorwaarden voor installatie zijn als volgt:

  • 10 cm inbouwdiepte in een lege (voorzet)wand
  • Ventilatiekanalen voor aan- en afvoer van droge koellucht
  • 45 cm afstand van de glasplaat tot de douchekop
  • Indien de infrarooddouche boven een zitje geplaatst wordt, laat dan minimaal 20 ruimte tussen de rug en de glasplaat
  • Een combinatie met een stoomcabine is mogelijk

De handleiding bestaat uit twee delen. Deel één van de handleiding is voor het maken van de voorzetwand of het voorbereiden van de bestaande wand. Deel twee van de handleiding is voor het afmonteren en aansluiten van de infrarooddouche en mag alleen door een gespecialiseerd bedrijf worden uitgevoerd.

Kies je ervoor een infrarooddouche bij Sanitairwinkel te bestellen, dan heb je deze binnen 2 weken in huis.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *