De nieuwe badkamertrends van 2019

Trends komen en gaan. In deze blog geven wij jou een kijkje in de badkamertrends van 2019. Laat je inspireren en kies de badkamertrend die bij jou past!

Urban Jungle

De trend Urban Jungle kan nog steeds in 2019! Het gebruik van de kleur groen in je badkamer zorgt voor een frisse uitstraling. Wanneer je dit combineert met materialen zoals hout, kurk en glas met metaal creëer je een badkamer waar iedereen jaloers op zal zijn! Ook planten mogen in deze stijl niet ontbreken. Zet bijvoorbeeld een mooie palm in de hoek. Niet zoveel ruimte? Hang dan een aantal planten bij elkaar aan het plafond.

Aardse tinten passen goed bij de badkamertrend Urban Jungle. Denk aan een donkergrijze vloer met groene tinten op de muur. Ook kun je de kleur groen in je badkamer halen door middel van accessoires. Bijkomend voordeel is dat groen een positieve invloed heeft op je gevoel. Waar wacht je nog op?

Natuurlijk hout

Het materiaal hout is nog steeds populariteit aan het winnen. Ook in de badkamer kun je dit gaan gebruiken. Denk aan mooie robuust houten badmeubels of het gebruik van keramisch parket in de badkamer. Zo lijkt het net alsof je een houten vloer hebt!

Deze stijl zorgt voor een relaxte uitstraling van jouw badkamer. Ideaal om even helemaal tot rust te komen na een lange dag.

Om het wel een beetje spannend te houden is het erg leuk om een spiegel te kiezen die opvalt. Zo heb je een echte blikvanger in de badkamer die zorgt voor net dat beetje extra.

Praktische luxe

Een praktische badkamer is voor heel veel mensen belangrijk. Dit wil niet zeggen dat je er dan geen luxe in kunt stoppen. Het gebruik van badkamermeubels in plaats van alleen een wastafel zorgt voor veel opbergruimte en tegelijkertijd een luxe uitstraling. Alle spullen kun je netjes opbergen in de lades.

Ook in de douche kun je heel eenvoudig een beetje praktische luxe aanbrengen. Een goed voorbeeld hiervan is een inbouwnis. Dit zorgt voor een luxe uitstraling en is ook erg handig. Je spulletjes heb je altijd bij de hand zonder een rekje of plankje te monteren in de doucheruimte.

Wil je nog een stapje verder gaan? Hang dan een stortdouche aan het plafond om nog meer van de douche te kunnen genieten. Dit hoeft niet altijd duur te zijn!

Klassiek in een modern jasje

Retro terugbrengen in de badkamer is helemaal van nu. Denk aan terrazzo en grafische printjes. Dit is heel goed toe te passen op zowel de vloer als de muur. Maar tegenwoordig zijn er ook wastafels die heel goed passen in deze stijl. Met deze badkamertrend mag je helemaal los gaan. Kies de kleuren en printjes die je mooi vindt en maak de mooiste combinaties.

Industrieel met een twist

De industriële badkamer kan altijd. Deze trend kennen we al een tijdje, maar is nog steeds erg populair. Geef er een twist aan door marmer te combineren met zwart metaal. Gebruik als basiskleuren altijd grijs en wit. Zwarte kranen en accessoires zorgen voor een beetje pit in het geheel. Ook een betonlook op de vloer of muur past erg goed in deze stijl en is makkelijk te combineren.

Goud als boventoon

Een kleur die we in 2019 vaker gaan zien is goud. Deze kleur is makkelijk te combineren in de stijlen Urban Jungle, Klassiek en Industrieel. De gouden kleur kan verwerkt zijn in de tegels, maar we gaan dit voornamelijk terugzien in kranen. Denk aan een goudkleurige douchekop, wastafelkraan of vrijstaande badkraan. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer een badkamer die past bij jou!

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *