Onderzoek naar badkamer -en toiletgewoonten

Badkamer -en toiletgewoonten
Plas jij ook onder de douche? 41,9% van de ondervraagden gaf aan wel eens onder de douche te plassen. Benieuwd wat er nog meer voor opmerkelijke resultaten uit het onderzoek naar boven zijn gekomen? Je vindt het in dit blogartikel!


Plassen onder de douche?
Uit dit onderzoek kwamen enkele opmerkelijke resultaten naar voren. Zo bleek maar liefst 41,9% wel eens onder de douche te plassen! Waarom zou je plassen onder de douche als het toilet zo dichtbij is? Men plast voornamelijk onder de douche uit gemakzucht. Doe je het om water te besparen? Hou je plas dan maar gewoon op. Een toilet verbruikt voor het doorspoelen van een kleine boodschap ongeveer drie liter water. Een douche geeft gemiddeld 7,8 liter water per minuut. Als we ervan uitgaan dat de gemiddelde plas ongeveer driekwart minuut duurt, gebruikt de zogenaamde ‘waterbesparende douche-plasser’ toch al gauw zes liter water. Tweemaal zoveel water dus als nodig is voor het doortrekken van een toilet. Douchewater is bovendien veelal warm water.

Gebruik telefoon tijdens toiletbezoektelefoon-op-toilet
Het toilet is in Nederland een populaire plek voor het gebruik van een mobiele telefoon. 33,7% gaf dan ook aan gebruik te maken van zijn telefoon tijdens een toiletbezoek. Het zal je misschien niet verbazen dat vooral jongeren maar moeilijk afscheid kunnen nemen van hun telefoon tijdens een bezoek aan het toilet.

Tandenpoetsen onder de douche
31,2% gaf aan wel eens zijn of haar tanden te poetsen onder de douche. Hiervoor geldt hetzelfde als voor het plassen onder de douche. Veel mensen denken dat het poetsen van de tanden onder de douche waterbesparend is, terwijl dit juist waterverspillend werkt. Verder valt op dat jongeren vaker hun tandenpoetsen onder de douche dan de wat oudere mensen.

Handen wassen na toiletbezoek
Het wassen van de handen na een toiletbezoek klinkt voor de meesten als vanzelfsprekend. Het is wel zo hygiënisch en tevens vermindert het de kans op ziekten veroorzaakt door bacteriën of virussen. 8,9% van de respondenten geeft echter aan niet altijd zijn/haar handen te wassen na een toiletbezoek.

Gebruik van een washand tijdens het douchendouchen
Het gebruiken van een washand tijdens het douchen was voorheen nog redelijk vanzelfsprekend. De washand lijkt echter terrein te verliezen en wellicht wat ouderwets te zijn geworden; slechts 40,7% van de respondenten geeft aan meestal een washand te gebruiken tijdens het douchen. Tevens valt op dat het vooral de ouderen zijn die nog gebruik maken van een washand.

Zittend douchen
Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een douchezitje aan te schaffen, waarmee zittend kan worden gedoucht. 14,7% van de respondenten geeft aan wel eens zittend te douchen.

Toiletdeur op slot?
Uit onderzoek blijkt dat bijna iedereen de toiletdeur buitenshuis meestal op slot doet; namelijk 96,9% van de respondenten. Wanneer mensen thuis zijn voelen ze zich duidelijk meer op hun gemak. Thuis doet namelijk slechts 22,3% van de respondenten de deur op slot.

sanitairwinkel

 

Aan dit onderzoek hebben 701 mensen deelgenomen. Er is een vragenlijst verstuurd naar het klantenbestand van Sanitairwinkel en het was mogelijk de vragenlijst op Facebook in te vullen.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *