Plan je ultieme Badkamer

Het stappenplan voor de badkamer zoals u die daadwerkelijk wilt.

Er zijn vele redenen waarom u uw badkamer zou willen verbouwen, van investering tot lekkage. Via het onderstaande 5-stappenplan gaan we het proces van Visie tot Realisering doorlopen om u hopelijk te kunnen helpen met het realiseren van uw nieuwe badkamer.

Stap 1: Visie

Een badkamer verbouwen is een ingrijpende onderneming, neem hiervoor dus geruime tijd. Voordat u gaat slopen, doet u er verstandig aan om een Visie te hebben, een beeld- en gedachtengang van hoe uw ideale badkamer zou zijn. Dit kunt u bereiken door een kijkje te nemen in grote (vaak dure) showrooms, of een uitgebreide toonzaal zoals Plieger. Vaak is er ook veel foldermateriaal beschikbaar en kunt u een kijkje nemen in pasverbouwde badkamers van vrienden of familie. Ga uit van de ruimte die u heeft en blijf in één stijl met de rest van het huis.

Stap 2: Voorbereiding

Door uw visie en ideeën op papier te zetten en uit te werken krijgt u zicht op wat wel en niet mogelijk is. Het uittekenen op ruitjespapier is aan te raden maar u kunt ook bij Plieger uw badkamer ontwerpen.

U kunt de verbouwing geheel of gedeeltelijk eigenhandig uitvoeren, of u kunt een aannemer in dienst nemen. Deze hebben vaak niet direct tijd en zijn natuurlijk duurder dan dat u het zelf doet, wel hebben zij veel kennis en ervaring. De verbouwing van de badkamer duurt gemiddeld 4 weken, dus probeer via bekenden het tijdelijk gebruik van een douche te regelen.

Stap 3: Aanschaf en Financiën

Stel een budget beschikbaar voor de gehele verbouwing en aanschaf, haal hier echter 10% vanaf, dit zijn onvoorziende kosten.

Als u eruit bent wat u allemaal aan sanitair wilt, kunt u gaan bestellen. U doet er verstandig aan om dit niet direct ouderwets in een dure showroom te doen, maar ook eens te kijken naar goedkopere aanbieders via internet en kleine winkels. Dit kan u een voordeel tot 50% op de adviesprijs opleveren.

Stap 4: De Verbouwing

Uit sociaal aspect kunt u de buren en huisgenoten die mogelijk overlast hebben, inlichten over de plannen (een bloemetje achteraf doet wonderen). Wanneer u de verbouwing zelf realiseert, succes! Heeft u vaklui ingehuurd, zorg er dan voor dat u regelmatig aanwezig bent om te kijken of alles naar wens is, maar ook zodat zij vragen aan u kunnen stellen. Voorkom misverstanden door een goede communicatie.

Stap 5: Realisering

Loop de badkamer geheel door en bekijk alle details, zorg dat alles (in eventueel overleg) volledig naar wens is. Maak uw badkamer compleet door de inrichting van uw spulletjes en accessoires, waarna u eindelijk kunt ontspannen na een drukke verbouwing!

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *