Planten in de badkamer, de botanische trend

groene oase in de badkamer

Het is weer helemaal hip om veel planten in huis te hebben. Deze botanische trend beperkt zich overigens niet tot de woonkamer maar verspreidt zich door het hele huis. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om planten in de badkamer te zetten? Veel meer dan een goede luchtvochtigheid en daglicht heeft een badkamerplant niet nodig en je krijgt er veel sfeer voor terug.

Planten in de badkamer

Planten passen bij elke stijl

Een paar grijze potten met planten combineren erg mooi met een industriële badkamer. Uiteraard past weelderig groen ook goed bij een badkamer in een natuurlijk of landelijk thema. Voeg een paar accessoires toe in hout of met een natuurlijke print en je badkamer ziet er ineens heel anders uit.

Eigenlijk zijn planten voor elke stijl geschikt of het nu om een designmoderne of klassieke badkamer gaat. Je kunt voor uitbundig gaan of het ingetogen houden. Een vereiste is wel dat er daglicht in de badkamer aanwezig moet zijn.

planten in de badkamer

varen in de badkamerVarens in de badkamer

Je hoeft je badkamer niet meteen in een oerwoud te veranderen, één of twee planten in de badkamer kunnen de ruimte al flink opfrissen. En dat bedoelen we letterlijk want de meest geschikte plant voor de badkamer, de varen, zuivert ook nog eens de lucht.

Varens zijn dol op warmte en een hoge luchtvochtigheid en die ingrediënten zijn in de badkamer volop aanwezig. In ruil daarvoor kan de varen klachten zoals hoofdpijn en een droge huid verminderen. Dat is nog eens mooi meegenomen.

 

Meer planten in de badkamer

Andere planten die het in de badkamer wel even vol kunnen houden zijn de vochtminnende parapluplant die graag met de voetjes in het water staat. Ook de ijzersterke sansevieria (sanseveria of vrouwentongen) kan in een stoere pot goed in de badkamer verblijven. Heel bijzonder is een groene wand van mos achter het bad. Verder zijn er nog de klimvijg, zebragras, de lepelplant, bamboe en carex.

planten in de badkamer

Heb je, net als ik, een badkamer zonder daglicht of met een piepklein raampje? Dan zul je het helaas zonder echte planten in de badkamer moeten stellen en genoegen moeten nemen met het kijken naar de mooie plaatjes. Je kunt ook overwegen om nepplanten neer te zetten, deze zijn soms niet van echt te onderscheiden.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *