Radiator verven: je badkamer in een nieuw jasje!

Heb jij een oudere radiator in je badkamer hangen? Grote kans dat de radiator er minder mooi uitziet dan toen ‘ie net werd opgehangen. Jammer, want radiatoren zijn groot en vallen daarom behoorlijk op. Misschien zou je het liefst een nieuwe radiator aanschaffen, maar wekt dat weerstand op omdat de radiator nog prima werkt. In dat geval hebben wij de perfecte oplossing gevonden: je radiator verven. Dat is een tijdrovende klus, maar zeker de moeite waard. Je bespaart kosten en krijgt de kans om je badkamer een nieuwe look te geven. Een win-winsituatie, toch? Lees hier daarom onze tips over het verven van je radiator en doe inspiratie op!

Stap 1: Afkoelen en afplakken: Een goed begin is het halve werk

Het schilderen van je radiator vergt enige voorbereiding. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat de radiator helemaal is afgekoeld voordat je begint. Het ligt misschien voor de hand, maar zet de radiator dus op tijd uit. Het beste is een dag van te voren, dan ontstaan er zeker geen strepen in de verf. Als alle warmte weg is, kan de boel worden afgeplakt. Afplakken is belangrijk om verfspetters op de vloer en wanden te voorkomen. Je kan de radiator ook loskoppelen en bijvoorbeeld buiten verven, maar dat kost veel tijd en is niet nodig als je alles goed afplakt. Tip: pak ook de kranen en leidingen mee!

Stap 2: Schoonmaken en schuren: De juiste basis

Verf voor de radiator hecht zich alleen op een schone en vetvrije ondergrond. Meng daarom water met een beetje ammoniak en maak daar de radiator mee schoon. Heb je roestplekken op de radiator? Schuur deze er dan af en gebruik roestprimer om ze te bewerken. Als je de roest niet goed verwijdert, zie je de vlekken later door de verf heen. Vervolgens schuur je de rest van de radiator op met schuurpapier. Wij raden je aan om te schuren met korrel 200, zodat er lichte krasjes op de radiator ontstaan. Daarop hecht de verf het beste en ontstaat het gewenste resultaat!

Stap 3: Afstoffen en verven: De make-over

Schuren veroorzaakt een hoop stof, dus verwijder dat voordat je aan het verven begint. Vervolgens breng je de grondverf aan. Dit kan met een kwast of een roller: met een roller werk je sneller, maar met een kwast preciezer. Laat de grondverf daarna zo’n twee dagen drogen en schuur de radiator opnieuw lichtjes op met schuurpapier. De laatste stap is om de radiator af te lakken. Wij raden je aan om twee lagen aan te brengen en de radiator daartussen ongeveer 24 uur te laten drogen. Tip: breng de verf gelijkmatig aan en schilder van boven naar beneden. Dat zorgt ervoor dat jouw radiator er weer piekfijn uitziet!

Een radiator verven is kortom niet zo moeilijk als het lijkt! Lastiger is het kiezen van de juiste kleur. Wit is natuurlijk altijd goed, maar ook een beetje standaard. Wil je een keer wat anders en zo je badkamer een compleet andere look geven? Bekijk dan eens deze blog met badkamertrends van 2019 en gebruik onderstaande foto’s ter inspiratie!

Urban Jungle

Groen is hip, ook in de badkamer. Groen is fris én stoer, zeker in combinatie met houten of metalen details. Verf je radiator bijvoorbeeld donkergrijs en plaats daar een grote plant bij. Zo breng je de Urban Jungle trend naar je badkamer!

Natuurlijk hout

Hout wint aan populariteit! Heb jij ook elementen van hout in je badkamer? Kies dan voor een beige kleur van je radiator, dat staat bijvoorbeeld prachtig bij een houten badmeubel.

Goud als boventoon

Waar goud vroeger misschien als kitsch werd gezien, is dat anno 2019 absoluut niet meer het geval. Ook in de badkamer staat goud werkelijk prachtig. Werk je radiator daarom af met gouden details of, voor de echte waaghalzen, kies voor een compleet gouden radiator. Gedurfd, maar zeker de moeite waard!

Industrieel met een twist

De industriële badkamer is nog steeds hartstikke trendy. Donkere en robuuste materialen vormen vaak de basis, afgewerkt met metalen of zwarte accessoires. Verf je radiator bijvoorbeeld mat zwart of probeer een betonlook na te bootsen.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *