RedDot: Best of the Best Product Design 2014

Wat is reddot?

Reddot is een internationale prijs in productdesign die door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen, Duitsland, uitgereikt wordt. De onderscheidingen worden bepaald door een jury die bestaat uit designdeskundigen met een international reputatie, wiens achtergrond hen toelaat de speciale interculturele aspecten van het ontwerp bewust te beoordelen. De winnende producten worden voorgesteld in het reddot designmuseum op het terrein van het historische Zollverein Koolmijn Industrieel Complex in Essen. De reddot designonderscheidingen hebben meer dan 11.000 inzendingen uit 61 landen.

Grohe wint verscheidene Reddots

GROHE heeft vier prominente reddot Product Design Awards gewonnen in de categorieën bad, douche en keuken, waaronder de felbegeerde Best of the Best onderscheiding voor Minta™Touch. Dit is de vijfde keer in zeven jaar dat GROHE deze prestigieuze onderscheiding heeft gewonnen.

elektronische keukenmengkraan
De jury roemde de elektronische keukenmengkraan die aangaat na een enkele aanraking om zijn goed geïmplementeerde technologie.

Klik hier voor alle EasyTouch kranen!

 

Grohe Zedra Touch
Grohe Zedra touch
Grohe Minta Touch
Grohe Minta Touch
Grohe Minta Touch
Grohe Minta Touch
Bekijk button Bekijk button Bekijk button

Verklaring van de jury:
“Met de Minta™Touch keukenkraan ervaren gebruikers magie. Het integreert twee soorten verrichtingen. Naast een manuele modus heeft het ook een zeer gevoelige elektronische modus, waarbij de waterstroom wordt geactiveerd met de rug van de hand of onderarm van de gebruiker. Goed geïmplementeerde technologie resulteerde in een keukenkraan van bijzondere kwaliteit.”

Verder ontving GROHE dit jaar een reddot Product Design Award voor:

  • Rainshower Flower*
  • Douches
  • De Eurodisc Cosmopolitan Joystick*
  • Wastafelmengkranen
  • Grohtherm 2000 New thermostaatkranen

*Nog niet leverbaar in Nederland.

Verklaring van de jury:
“Grohtherm® 2000 New maakt geen compromissen in vorm of functionaliteit en onderscheidt zich dankzij het opvallende puristische voorkomen.”

GROHE heeft nu 27 reddot onderscheidingen!

Het prijswinnende GROHE Designteam
Het prijswinnende GROHE Designteam

 

Paul Flowers en het GROHE designteam werden geëerd met de hoogste onderscheiding op het gebied van productontwerp—het reddot designteam van het jaar 2011/2012. Vorige winnaars waren onder andere Apple, Bose, BMW, Sony en Porsche—we zijn in goed gezelschap!

GROHE is het enige bedrijf in de sanitaire industrie die geëerd wordt met deze onderscheiding.

Bekijk alle Design Awards van Grohe.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *