Tegel verwijderen en aanbrengen in de badkamer

tegelwandEen beschadigde tegel in je badkamervloer of -muur is natuurlijk geen mooi gezicht. Het is gelukkig niet altijd nodig om de hele vloer of wand opnieuw te betegelen. Je kunt op een vrij simpele manier de beschadigde tegel verwijderen en vervangen door een nieuwe. Draag tijdens dit klusje veiligheidshandschoenen en een veiligheidsbril.

 

voeg verwijderenVoeg verwijderen

Verwijder met een oude schroevendraaier of stanleymes de voeg rondom de tegel die je wilt vervangen.

 

 

 

tegel verwijderenBeschadigde tegel verwijderen

Vervolgens ga je de beschadigde tegel verwijderen. Dat kun je met een beitel doen, maar pas op dat de stukken tegel niet in het rond springen en weer andere tegels beschadigen. Je kunt ook een handdoek over de kapotte tegel leggen en er met een hamer op slaan. Met de handdoek vang je meteen de losse stukken op.

 

 

Ondergrond schoonmakenSchoonmaken ondergrond

Nu maak je de ondergrond schoon door de lijmresten weg te steken met een plamuurmes.

 

 

 

 

Tegel vervangenTegel aanbrengen

Smeer de achterkant van de tegel in met lijm, gebruik hiervoor een lijmkam. Breng de tegel aan op de lege plek en verwijder de overtollige lijm uit de voegen. Kijk of de tegel niet verzakt en goed in het midden zit om gelijke voegen te krijgen. Laat de tegel nu 24 uur met rust voordat je gaat voegen om de lijm de tijd te geven om te drogen.

 

 

VoegenVoegen

Zorg er bij het voegen voor dat u eenzelfde voegmiddel gebruikt om kleurverschil te voorkomen. Breng het voegmiddel met een voegrubber aan, maak hierbij een schuine beweging over de tegel.

 

 

 

schoonmaken tegelsSchoonmaken tegels

Als de voegen gevuld zijn en het voegmiddel wat gedroogd is kun je met een vochtige spons de voeg glad maken en het overtollige voegmiddel verwijderen. Spoel de spons vaak uit en maak de vloer of wand een paar keer met een vochtige spons schoon.

 

 

Waas-wegwrijvenDoffe plekken wegwrijven

Als de voegen stofdroog zijn wrijf je met een droge doek de doffe waas van de tegels.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *