Tegels kiezen voor de badkamer

atlas concorde tegels

Tegels kunnen je badkamer maken of breken. Ze hebben namelijk een groot aandeel in hoe de badkamer eruit gaat zien. Passende vloertegels of wandtegels uitzoeken is een belangrijke klus. Maar geen zorgen, in dit artikel helpen we je met het maken van een juiste keuze!

Jij bepaalt!

Als je tegels gaat uitzoeken voor in de badkamer, dan is één ding het allerbelangrijkst: je moet de tegels zelf mooi vinden. Al passen de tegels nog zo goed bij de rest van de badkamer, als het net niet is wat je eigenlijk wilde blijf je je eraan ergeren. Je brengt zelf de meeste tijd door in de badkamer, jouw smaak is dus altijd leidend.

avalon bad grijze vloertegels

Lichte of donkere tegels?

We kunnen natuurlijk wel een aantal tips geven waar je op kunt letten bij het uitzoeken van tegels. Maak bijvoorbeeld gebruik van de eigenschappen die bepaalde kleuren hebben. Zo laten lichte tinten een ruimte groter lijken, deze zijn dan ook ideaal voor een kleine badkamer. Lichte tinten worden ook veel gebruikt in klassieke badkamers. Dit oogt namelijk chic en luxe. Denk dus goed na welke stijl je de badkamer wilt geven!

Villeroy en Boch Bernina tegelserie

Een badkamer met donkere tegels oogt juist wat kleiner omdat donkere kleuren licht absorberen. Donkere kleuren worden veel gebruikt in moderne, industriële badkamers. Je kunt veel spelen met kleuren. Met een combinatie van donkere en lichte kleuren deel je de ruimte helemaal naar eigen wens in. Op deze manier kun je er ook een persoonlijke touch aan geven.

Villeroy en Boch Monochrome Magic

Keramische tegels

De badkamer schoonmaken is geen prettig karwei. Veel mensen kiezen daarom voor badkamertegels die makkelijk schoon te houden zijn, zoals gladde, keramische tegels. Keramische tegels zijn erg goed bestand tegen water en vuil doordat ze op hoge temperatuur zijn gebakken. Ze zijn makkelijk schoon te houden, betaalbaar én verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten!

Natuurstenen tegels

Natuurstenen tegels zijn wel wat duurder dan keramische tegels, maar ze hebben dan ook een uniek karakter. Omdat de tegels bestaan uit natuurlijk gevormde materialen is geen enkele tegel hetzelfde. Dit geeft een erg mooi effect. Ook zijn natuurstenen tegels erg stevig en duurzaam en omdat ze warmte goed geleiden zijn ze uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Zo kun je lekker met je blote voeten op een warme vloer staan. Bij natuurstenen tegels moet je wel wat beter opletten hoe je ze schoonmaakt. Waar keramische tegels makkelijk met een sopje schoongemaakt kunnen worden, reageren natuurstenen tegels verschillend op bepaalde reinigingsmiddelen. Let hier dus goed op!

tegels natuursteen luxe

Kun je beter grote of kleine tegels kiezen?

Volgende kwestie. Is het beter om grote tegels of kleine tegels te gebruiken? Ook hier kunnen wij enkel als raadgever spelen. Eigen smaak, weet je nog? Er zijn wel een aantal dingen die zeker de moeite waard zijn om in beschouwing te nemen wanneer je de grootte van je tegels kiest. Zowel grote als kleine tegels hebben zo hun eigen voordelen.

villeroy en boch fire en ice vloertegelHeb je een grote badkamer? Dan raden we aan voor grote tegels te kiezen. Deze komen het best tot hun recht in een badkamer waar genoeg ruimte is. De tegels hoeven zo namelijk niet allemaal nog eens op maat gesneden te worden. Ook accentueren de grote tegels het oppervlak van de badkamer beter dan kleine tegels. Ook niet onbelangrijk is dat je een grote vloer sneller legt met grote tegels dan met kleine tegels!

Bij een kleinere badkamer is het mooi om kleinere tegels of mozaïektegels te gebruiken. Over het ruimtelijk aanzicht valt te discussiëren. Sommigen vinden dat wat kleinere tegels het optimale uit een kleine ruimte halen. Volgens anderen kun je juist beter grote tegels kiezen. Bij Sanitairwinkel vinden we dat je het beste zelf kunt kijken wat je het mooist vindt. Je kunt natuurlijk ook altijd hulp van onze medewerkers inschakelen!

Mozaïek wandtegel

Speel met tegels en combineer!

Er zijn genoeg trucjes om je badkamer met behulp van betegeling wat groter te laten lijken. In een diepe badkamer kun je de tegels horizontaal plaatsen. Zo creëer je een tegeneffect waardoor de badkamer wat ruimer lijkt. Een andere manier om ruimte te creëren is door zo min mogelijk voegen te laten zien, met name op de wand. Tegenwoordig wordt er veel gecombineerd met het formaat van tegels. Op moeilijke plekken worden kleinere tegels gebruikt omdat dit makkelijker af te werken is. Bijvoorbeeld in hoeken en op gebogen muren.

 

 

Antislip

Het riskante aan tegels is dat ze erg glad kunnen worden als ze nat zijn. Dat tegels in de badkamer nat worden is niet te voorkomen. Wel kan met een speciale antisliplaag voorkomen worden dat ze daardoor glad worden. Tegels met antislip verkleinen de kans op uitglijden aanzienlijk, maar er blijft altijd een risico aanwezig. Daarom is het gebruik van een badmat ook zeker aan te raden!

Weet je al een beetje beter waar je op moet letten bij het uitzoeken van badkamertegels? We hopen van wel. Mocht je nog vragen hebben, dan staat het team van Sanitairwinkel klaar om je te voorzien van wat goede tips. Ook kunnen zij meekijken naar een geschikte tegel voor jouw badkamer. Bekijk vooral ons uitgebreide online tegelassortiment of kom langs in de showroom!

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *