Tips en tricks voor uw badkamer tegels

In het Nederlandse huishouden worden meestal tegels gekozen in ‘natte ruimtes’ zoals de badkamer en het toilet. Tegels zijn hard, maar voelen tevens ook koud aan bijvoorbeeld uw voeten. Dit voornaamste negatieve eigenschap van de tegelvloer kunt u verhelpen door vooraf vloerverwarming in de ruimte te laten. Hierdoor voelt de vloer behaaglijk warm aan en blijft de betreffende ruimte lekker op temperatuur.

Wanneer u gaat kijken welke tegels u mooi vindt, houdt er dan rekening mee dat deze tegels lang mee moeten gaan. Kies hiervoor tegels met een goede prijs/kwaliteit verhouding, maar vooral ook tegels die er niet over een paar jaar gedateerd uitzien. Ook moet u goed naar het type tegel, zo zijn er tegel die een glad oppervlak hebben, of juist met reliëf. Vooral voor de badkamervloer is het van belang dat u hier niet een al te gladde tegel voor kiest om de kans op uitglijden te beperken. Daarnaast zijn er in tegels zowel matte als glanzende kleuren, vooral een combinatie hiervan brengt de kleuren in de ruimte omhoog.

Waarom dan wel kiezen voor tegels in uw ‘natte ruimte’? Tegels hebben het grote voordeel dat ze makkelijk schoon te maken zijn en hier tevens nat bij mogen worden, zowel een stofzuiger als dweil is dus te gebruiken. Dit is extra handig voor mensen met huisdieren en/of allergieën. Oude tegels in uw badkamer of toiletruimte kunt u laten liggen en hier overheen tegelen met de nieuwe tegels, let hierbij echter op dat de vloer dikker wordt en dat er problemen kunnen ontstaan bij de deuropening en raamkozijnen.

Nog een laatste puntje van aandacht is dat u er tijdens de voorbereiding op moet letten dat de ondervloer niet mag bewegen, zoals soms bij houten vloeren, anders zou het kunnen dat de tegels gaan scheuren naar verloop van tijd.

Als de juiste keuze uiteindelijk gemaakt is en de vloer door een vakman is gelegd, zult u hier echter jarenlang plezier aan beleven.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *