Tips & Trucs voor de kleine badkamer

Heeft u moeite met het inrichten van uw kleine badkamer? Lees dan snel verder. Wij hebben voor u handige tips en voorbeelden om het inrichten een stuk gemakkelijker te maken. Hiermee bespaart u ruimte en lijkt de badkamer vele malen groter. Kortom, met deze tips maakt u optimaal gebruik van uw badkamer.

Tip 1: Kleurgebruik in een kleine badkamer

Door het gebruik van veel verschillende kleuren in uw badkamer lijkt deze kleiner. Probeer daarom hooguit twee of drie tinten te gebruiken in uw badkamer. Daarnaast is het verstandig om veelal lichte tinten te gebruiken. Hierdoor lijkt uw badkamer een stuk ruimer. Wilt u geen spierwit? Kies dan voor frisse kleuren of pasteltinten.37dd88b3e6c33cfc5cfd4859fb27615d1

Tip 2: Het licht in een kleine badkamer

In een kleine badkamer kan het licht beperkt zijn. Vanzelfsprekend kunt u proberen om een extra raam toe te voegen aan de badkamer, maar dit zijn meestal kostbare verbouwingen. Een minder kostbare oplossing is om gebruik te maken van richtbare spotverlichting om bepaalde onderdelen in uw badkamer uit te lichten. Tevens kunt u verlichting toevoegen achter wanden, het badkamermeubel, spiegels of het bad. Hiermee creëert u een groter visueel  ruimtegevoel.

luxe-donkere-badkamer

Tip 3: Spiegels!

In een kleine badkamer zijn spiegels uw beste vriend. Zij zijn de beste visuele leugenaars die u kunt bedenken. Spiegels weerkaatsen veel licht. Plaats een spiegel daarom altijd op plek waar de spiegel het meeste natuurlijke licht kan weerkaatsen in uw kleine badkamer.

img_8204Tip 4: Tegels in uw kleine badkamer

Ook de keuze van de tegels in uw badkamer hebben invloed op het gevoel van ruimte. Een vloer met donkere tegels gecombineerd met lichte wandtegels is bijvoorbeeld een optie om uw kleine badkamer visueel groter te maken. Een andere tip is om de tegels als één wand te laten overkomen door weinig contrasterende voegen te gebruiken.

badezimmer holztrend 8Tip 5: Bouw het in!

Tegenwoordig is er een ruime keus aan inbouwproducten voor de badkamer. Hiermee bespaart u aanzienlijk veel ruimte in uw kleine badkamer. Grohe heeft bijvoorbeeld diverse inbouwtoiletten of inbouwdouche-installaties. Tevens zijn er heel veel mogelijkheden voor inbouwkranen voor uw wastafel, bad of douche.

arena-cosmopolitan-bedieningsplaatTip 6: Transparantie in een kleine badkamer

Transparantie heeft voornamelijk betrekking op de douche in een kleine badkamer. Een open douchewand of een inloopdouche (dé trend van nu) zijn de beste keuzes om een kleine badkamer groter te laten lijken. Een open douchewand zorgt voor een veel groter visueel ruimtegevoel dan bijvoorbeeld een betegelde douchewand. Zie hieronder het verschil tussen beiden.

sealskin-get-wet-impact-inloopdouche-120x195cm-chroom-zilver-hoogglans-helder-glas-co26950_2BadkamerTip 7: Bergruimte in een kleine badkamer

Een tekort aan bergruimte kan een probleem zijn in een kleine badkamer. Een veelvoud aan kastjes kan zorgen voor veel ruimteverlies. Gelukkig zijn er meer dan voldoende oplossingen om veel bergruimte te creëren zonder kostbare ruimte in een kleine badkamer te verliezen. Het is verstandig om vooral lage kasten en opberglades te gebruiken. Op die manier lijkt de badkamer optisch ruimer. Daarnaast kunnen lage kasten ook perfect dienst doen als bank of stoel. Ook kunt u uw bad multifunctioneel maken (zie foto) door badpanelen te gebruiken.

kleine-badkamer-badTip 8: Bad in een kleine badkamer

U bent verslaafd aan het nemen van een ontspannend bad? Dan zijn er, ondanks de ruimte, genoeg mogelijkheden om ook in een kleine badkamer heerlijk te badderen. Denk bijvoorbeeld aan een hoekbad of aan een douche en bad ineen.

huppe-design-elegance-2-delige-badklapwand-links-120x150cm-matzilver-profiel-en-helder-glas-ga30623_2

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *