Tips/inspiratie voor een nieuwe badkamer uitstraling!

De meeste mensen starten en eindigen hun dag in de badkamer, toch nemen weinige de tijd om de badkamer te decoreren. In deze blogpost geven we u goedkope en makkelijke toepasbare tips, die uw badkamer mogelijk een nieuwe look geeft! Wilt u uw badkamer nu nog niet veranderen? Dan is deze blogpost misschien wel een inspiratie voor in de toekomst. Deze tips en ideeën zijn namelijk tijdloos en in vrijwel elke badkamer toepasbaar!

Voeg opbergruimte toe in uw badkamer

inspiratie: opbergruimte in de badkamerVele badkamers komen met weinig ingebouwde opbergruimte. Kleine toevoegingen zoals planken aan de muur of manden kunnen helpen. Als u de ruimte heeft, kunt u ook een kruk, stoel of een opbergkast toevoegen om het een huiselijkere sfeer te geven. Wellicht kunt u een ongebruikt nachtkastje als opbergkast gebruiken en daar uw make-up, washandjes of andere artikelen in plaatsen.

 

Versier uw badkamerramen

Inspiratie: Badkamerraam versierenHeeft u een badkamerraam dat meer privacy nodig heeft? Of baalt u van uw uitzicht als u door uw raam naar buiten kijkt? Versier uw raam met simpele gordijntjes, glasfolie of misschien glasfolie met aangepaste kleurtinten. U kunt ook houten lamellen toevoegen, deze geeft u alle elegantie van echt hout en niet de zorgen van waterbeschadigingen. Vergeet overigens niet uw vensterbank! Deze kunt u leuk aankleden met bijvoorbeeld kaarsen.

Verander uw badkamerverlichting

Tip: Badkamerverlichting veranderen in uw huidige badkamerVele appartementen/woningen komen met verouderde lichtinrichtingen. Echter deze zijn niet al te moeilijk om te veranderen! Er is een breed assortiment verlichting van goedkoop tot duur. Het is aan u hoe ver u wilt gaan! Het vervangen (of verplaatsen) van uw licht is een simpele en ‘goedkope’ manier om uw belichting en daarmee ook de sfeer in de badkamer nieuw leven in te blazen. Maak hierbij altijd goed onderscheid tussen functioneel en sfeerlicht. Functioneel licht hoeft namelijk niet altijd aan te staan.

Voeg accessoires toe in uw badkamer

Inspiratie: Haakjes in uw badkamerIn een kleine ruimte zoals een badkamer zijn details belangrijk. De juiste haken en houders kunnen al een heel verschil maken over hoe uw badkamer aanvoelt. Accessoires helpen altijd wanneer u kleur wilt toevoegen aan uw badkamer, maar u niet er teveel voor wilt doen. Voeg bijvoorbeeld een nieuwe douchegordijn, bad– of douchemat, wc-bril, zeepdispenser, tandenborstelhouder of wasmand toe in uw gewenste kleuren.

 Handdoeken in uw badkamer

Inspiratie: Handdoeken in uw badkamerHanddoeken kunnen een heel verschil maken in uw badkamer. We gebruiken onze badkamer vaak, meestal in de ochtend en het gebruik van zachte, dikke, grote handdoeken zijn voor de meeste mensen belangrijk.  Heden, zijn handdoeken in een divers aanbod met verschillende texturen en kleuren verkrijgbaar, zodat u uw badkamer de uitstraling kan geven die u wenst. En met handdoeken kunt u continue blijven wisselen. Schone handdoeken in een andere kleur, kunnen direct leiden tot een andere uitstraling.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Tip: Spiegels in de badkamerNiets verbeterd de uitstraling van een kamer zo goed zoals een spiegel kan. Hang een mooie spiegelkast, spiegel met/zonder verlichting of een wand vol met spiegels op. Hiermee voegt u licht toe in uw badkamer en oogt uw badkamer ruimtelijker. Spiegels zijn tegenwoordig ook voorzien van allerlei technische snufjes zoals klokjes, maar ook met USB-aansluitingen voor bijvoorbeeld muziek.

 

Voeg kunst toe in uw badkamer

Tip: Kunst in de badkamerKunst toevoegen aan uw muren is een simpele manier om uw badkamerwanden te ‘upgraden’ en tegelijkertijd een sfeer achter te laten. U kunt gebruik maken van familiefoto’s, kalenderprints, gedichten, gezegdes of allerlei dingen waar u van houdt; plaats ze in een frame en u heeft uw eigen kunst! Kunst kan uw badkamer net dat persoonlijke tintje geven dat u zoekt.

 

Kleur uw badkamermuren

Tip: Verf uw badkamermuren met een lichte tint voor een zachte uitstralingAls u de mogelijkheid en de zin heeft om de kleur van uw huidige badkamer te veranderen, zal een zachte verfkleur zoals lichtblauw of lichtgroen op de muur u vast een goed gevoel geven. Deze kleuren werken namelijk rustgevend. Liever een makkelijkere oplossing? Maak gebruik van decoratiestickers, deze zijn er in verschillende prijsvarianten en groottes. Het is ook mogelijk om uw badkamertegels te voorzien van een nieuwe kleur. Dit is weliswaar geen eenvoudige ingreep, maar kan wel leiden tot een mooi resultaat.

Laat natuur naar binnen in uw badkamer

Tip: Planten in uw badkamerVoeg bloemen of planten toe in uw ruimte om een natuurlijke en rustige uitstraling te creëren. Denk hierbij aan een boeket, cactus,  geplukte bloemen in een vaas of hangend aan uw badkamermuur.

 

 

Vergeet uw neus niet

tip: geuren voor in de badkamerHet toevoegen van geur in uw badkamer kan er voor zorgen dat u zich ontspannender en energievoller voelt. U kunt geuren toevoegen door bijvoorbeeld oliën, wierook of een geurkaars te plaatsen in uw badkamer.

 

 

Versier uw wastafel

Inspiratie: een gordijn voor de wastafelEen gordijn ophangen voor uw wastafel kan er voor zorgen dat u dingen kan verstoppen die u niet wilt dat die in het ‘open’ zicht zijn. Daarnaast kunt u het ‘geheime’ plekje gebruiken als opbergruimte. Een gordijn voor uw wastafel kunt u makkelijk zelf maken van bijvoorbeeld een stuk stof.

 

Persoonlijke accenten maken het verschil! Onthoud, wanneer het aankomt op kleine ruimtes zoals badkamers of wc-ruimtes, minder is meestal meer. Er is niets ergers dan een volgepropte badkamer waar u niet eens meer kan omdraaien zonder dat u iets omver gooit. Kies uw decoratie voorzichtig en u heeft binnen een mum van tijd een mooie & praktische badkamer!

Veel plezier!

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *