Wat kost een verbouwing van je badkamer of toilet?

Een verbouwing of renovatie kan flink in de kosten lopen. Zeker als het de badkamer of toiletruimte betreft, omdat je dan rekening moet houden met leidingen. Het is daarom logisch dat je vooraf wilt weten waar je ongeveer aan begint. De kosten zijn echter van meerdere factoren afhankelijk. Wil je bijvoorbeeld alles verbouwen? Of slechts een aantal onderdelen vervangen? Hoe meer je verandert, hoe hoger de kosten. In deze blog lees je meer over met welke kosten je rekening moet houden!

Bepalende factoren kosten

De kosten van een badkamerverbouwing liggen meestal tussen de €2500 en €20.000. Dat betekent dat een gemiddelde verbouwing van de badkamer zo’n €11.000 kost. Een toiletruimte verbouwen is goedkoper, omdat de indeling vaak hetzelfde blijft. Het toilet blijft meestal op dezelfde plek, bijvoorbeeld. Het toilet verbouwen kost gemiddeld €2500.

De kosten van een badkamerverbouwing lopen dus ver uiteen. Als je graag de precieze kosten wilt bepalen, moet je met drie zaken rekening houden. Ga je bijvoorbeeld zelf verbouwen of laat je het doen? En kies je voor sanitair van A- of B-merken? Bovendien is de nieuwe inrichting van je badkamer of toilet bepalend voor de kosten. Hoe meer luxe, hoe duurder de verbouwing of renovatie.

Zelf verbouwen of laten verbouwen

Ben je handig en heb je genoeg tijd? Dan kun je zelf de badkamer of toiletruimte verbouwen. Zelf verbouwen heeft een aantal voordelen. Je bent bijvoorbeeld niet afhankelijk van anderen en kunt dus aan de gang wanneer je dat zelf wilt. Zelf verbouwen is bovendien een stuk goedkoper.

Zelf verbouwen heeft echter ook een aantal nadelen. Het duurt vaak langer dan nodig én levert een hoop stress op. Bovendien biedt het laten verbouwen meer zekerheid. Als later blijkt dat je iets niet goed hebt gedaan, kan het namelijk flink wat kosten om dat op te lossen. Je badkamer of toilet zelf verbouwen kan in dat geval duurder uitpakken dan het laten verbouwen.

A-merk of B-merk

Er zijn veel verschillende merken die sanitair aanbieden. A-merken, zoals Villeroy & Boch, zijn vaak duurder dan onbekende B-merken. Soms verschillen deze merken ook in kwaliteit, maar dat hoeft zeker niet. Wij bieden onze huismerken bijvoorbeeld aan tegen scherpe prijzen, zonder dat we daar aan kwaliteit voor hoeven inleveren.

B-merken zijn dus een goede keuze als je kosten wilt besparen. Daarnaast is het verstandiger om voor producten te gaan die niet trendgevoelig zijn. Misschien vind je sanitair in een bepaalde hippe kleur over vijf jaar niet meer mooi. Het zou zonde zijn als je die onderdelen dan weer moet vervangen. Met een kleiner budget is het dus slim om bijvoorbeeld voor RVS of chroom te kiezen.

Invulling nieuwe badkamer of toiletruimte

De kosten van een badkamer- of toiletverbouwing zijn ook afhankelijk van de nieuwe invulling. Als je van te voren de kosten wilt berekenen, gebruik dan onze checklist voor de badkamer of het toilet. Op deze lijst staat alles wat je nodig hebt voor de verbouwing of renovatie. Een wastafel en douche vergeet je vast niet, maar een aardlekschakelaar misschien wel.

Op onze checklist staan niet alleen noodzakelijkheden, maar ook extra’s. Deze extra’s zorgen voor meer luxe in je badkamer of toiletruimte. Luxe toevoegingen maken de verbouwing natuurlijk duurder, maar bieden je wel veel comfort. Daarnaast draagt luxe bij aan de waarde van je huis als je het ooit wilt verkopen. Het is daarom slim om alles goed tegen elkaar af te wegen.

Heb je nog vragen over bijvoorbeeld bepaalde merken of producten? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij geven je graag onafhankelijk advies!

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *