Vlakspoel of diepspoel

Veel klanten van Sanitairwinkel.nl en Sanitairwinkel.be komen regelmatig met vragen over toiletten. Een van de veel gestelde vragen die zij stellen is, wat is het verschil tussen een vlakspoel en een diepspoel toilet?

Het antwoord is simpel. Bij een toilet met vlakspoel valt de “boodschap” op een plateau, waar bij een diepspoel de “boodschap” direct in het water valt. Dit is duidelijk te zien op de afbeelding aan de rechterzijde.

Daarnaast is de vormgeving van een vlakspoel anders dan die van een diepspoel. Een vlakspoel heeft vaak een bollere vormgeving. Een diepspoel heeft vaak een compactere uitstraling doordat de toiletpot van voor naar achteren schuin wegloopt.

Wij van Sanitairwinkel presenteren u de voor en nadelen van een vlakspoel en een diepspoel toilet zodat u zelf de juiste keuze kan maken van het type toilet.

Diepspoel toilet
Bij een diepspoel heeft u minder snel last van geurtjes doordat de boodschap direct in het water verdwijnt. Daarentegen kunt u spetters tegen uw billen krijgen wanneer de “boodschap” in de toiletpot valt. Veel mensen vinden dit niet prettig.

Vlakspoel toilet
Een van de voordelen is dat u geen spetters tegen uw billen krijgt wanneer de “boodschap” in de pot valt. Daarnaast  is een vlakspoel zeer functioneel voor ouderen, kinderen, zieken en gehandicapten. Door het plateau in een vlakspoel kan de “boodschap” gecontroleerd worden, wanneer u bijvoorbeeld ziek bent. Bij een diepspoel is dit niet mogelijk omdat de “boodschap” direct in het water beland. Wanneer u medische aandoeningen heeft, dan is een vlakspoel aan te raden.

Daarentegen kan een vlakspoel ook nadelig zijn. Het kan bij mannen die staand plassen, spetters veroorzaken wat niet echt hygiënisch is. Daarnaast kunnen er geurtjes ontstaan doordat de “boodschap” in de toiletpot blijft liggen in plaats van dat deze meteen in het water valt.

De keuze
Het maken van de keuze is zeer persoonlijk, maar met bovenstaande informatie wordt de keuze voor een nieuw toilet een stuk eenvoudiger gemaakt. Wanneer u vragen heeft bij het zoeken naar een toilet, kunt u altijd contact opnemen met een van onze medewerkers. Zij zullen u helpen bij het maken van de juiste keuze.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *