Wastafel plaatsen in enkele stappen

Een wastafel hoort zowel in een toilet als in een badkamer of misschien wilt u hem wel buiten of in een tuinhuisje plaatsen. Daarom is dit stappenplan voor diverse ruimtes van toepassing.

 

Heeft u nog geen wastafel? Een wastafel kunt u in allerlei maten en designs kopen bij Sanitairwinkel. Ga naar de website om uw keuze te maken: https://www.sanitairwinkel.nl/c/246/wastafels/wastafel/standaard-wastafels/

 

 

Stap 1: Voorbereiding

Vervangt u uw wastafel? Verwijder dan eerst de oude wastafel. U sluit hierbij eerst de waterleiding af, laat de kraan leeglopen door deze open te draaien en draai de knelfittingen van de kraan los of zaag de leidingen door. Draai daarna de sifon los, schroef de ophangbouten nu los en til de wastafel van de muur.

 

Wanneer de locatie waar de wastafel geplaatst moet worden vrij is, meet de afstand tussen de ophanggaten van de wastafel. Teken het midden van de wastafel op de muur af en trek aan beide zijden een horizontale lijn, zorg dat deze lijnen waterpas staan. Teken nu de ophanggaten van de nieuwe wastafel op de muur af.

 

Houd bij het aftekenen rekening met sta-ruimte. Ga van minimaal 60cm boven de grond en 15cm aan weerskanten van de wastafel uit. Voor een gemiddelde volwassene zou de hoogte van de wastafel ongeveer 80-90cm bedragen.

 

 

 

Stap 2: Gaten boren en pluggen aanbrengen

Boor gaten van 10mm en plaats daar de pluggen in.

 

 

 

 

Stap 3: Schroefbouten draaien

Draai het schroefgedeelte van de schroefbouten in de pluggen. Dit gaat het makkelijkst met een steeksleutel.

 

 

 

Stap 4: Wastafel schuiven

Schuif de wastafel over de bouten heen. Schuif dan over de bouten een kunststof revet en zet de wastafel met moeren vast.

 

 

 

Stap 5: Kraan vastzetten

Steek de kraan door de wastafel en zet hem met de bijgeleverde moer vast.

 

 

 

Uw kraan vergeten?

U kunt uw kraan gemakkelijk bestellen op: https://www.sanitairwinkel.nl/c/24/kranen/wastafelkranen/

 

 

Stap 6: Aansluitleidingen buigen

Buig de aansluitleidingen van de kraan voorzichtig uit elkaar, maar zorg ervoor dat de leidingen niet knikken. Sluit de kraan op de aanvoerleidingen met behulp van flexibele aansluitslangen. Markeer voor de zekerheid de warmwaterleiding van tevoren met een stukje tape, hiermee voorkomt u dat deze verkeerd wordt aangesloten.

 

 

 

 Stap 7: Afvoerpijp op maat maken

Maak vervolgens de afvoerpijp op maat. Bevestig daarna de sifon aan de afvoer en schroef deze vast via het afvoerputje.

 

 

 

 

Stap 8: Aansluiting dichtkitten

Maak de aansluiting tussen de tegels en de wastafel dicht met sanitairkit. Wacht met het gebruiken van uw wastafel tot de kit is uitgehard. Dit duurt ongeveer 24 uur.

 

Nodig voor deze klus:

–          Wastafel

–          Kraan

–          Sifon

 

Zijn er nog een aantal tips die u nodig heeft?

Blijf onze blog dan volgens voor meer van deze tips.

 

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *