Wat is een sifon?

Een sifon, ook wel zwanenhals of waterslot genoemd, dient als stankafsluiter om nare geuren te voorkomen, dit komt doordat er water wordt vastgehouden in de sifon waar de luchtjes niet doorheen kunnen komen. De termen waterslot of zwanenhals worden echter niet vaak gebruikt, maar zijn wel nuttig om te weten. Een sifon is bevestigd tussen het aangesloten toestel en de riolering. Een sifon wordt bijvoorbeeld aangesloten op een wastafel, douche, toilet of bad. Eigenlijk heeft bijna ieder sanitair artikel dat stromend water bevat wel een sifonaansluiting. Er zijn echter wel een aantal verschillende soorten sifons die ook beschikken over een eigen design. Er zijn vier soorten sifon systemen:

 

 

 

 

 

 

 

 

Een aantal van deze soorten zijn er ook in de platte versie om bijvoorbeeld makkelijker te kunnen plaatsen bij het monteren van een douchebak of bad, want hier kunt u te maken krijgen met een beperkte ruimte onder het bad of de douchebak. Bijvoorbeeld een wastafel sifon past niet onder een douchebak of andersom.

 

Sanitairwinkel.nl heeft een ruim assortiment aan sifons, maar voor het kiezen van de juiste sifon wilt u weten welke maten in uw situatie mogelijk zijn. Heeft u bijvoorbeeld een badmeubel met beperkte ruimte of een kleine wastafel en wilt u niet met uw benen tegen de sifon aan zitten. Dan is het goed de soorten sifons te kunnen filteren. Er zijn namelijk ook sifons die u met geen mogelijkheid op uw sanitair toestel bevestigd krijgt.

 

Enkele voorbeelden van de diversiteit aan sifons die Sanitairwinkel aanbiedt: 

      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Voor al uw sifons en afvoeren gaat u naar Sanitairwinkel.nl/overige/afvoeren
 
 
Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *