Wat is een thermostaatkraan?

Een thermostaatkraan biedt niet alleen comfort, maar ook veiligheid. Daarnaast kan het ook een aanzienlijke waterbesparing opleveren, omdat het water sneller op de juiste temperatuur is. Het zorgt dus voor een optimale luxe in uw badkamer.

Thermostaatkranen zijn er voor vele ruimtes en gebruiksvormen. Veelal wordt alleen gedacht aan een thermostaatkraan voor een douche, maar uiteraard zijn deze er ook voor uw bad, keuken en zelfs voor de wastafel.

Eigenschappen van een thermostaatkraan

Een thermostaatkraan zorgt ervoor dat de door u ingestelde temperatuur van het water exact gelijk blijft. U loopt dus geen risico op temperatuurschommelingen, zelfs niet wanneer er water wordt gebruikt in een andere ruimte.

Werking van een thermostaatkraan

Door middel van thermostatische kleppen wordt het koude en het hete water in de juiste hoeveelheid gemengd waardoor het een constante temperatuur afgeeft. Wanneer de watertoevoer wordt gewijzigd reageert de thermostaatkraan direct, waardoor de temperatuur van het water op de juiste aangegeven temperatuur blijft.

Voordelen van een thermostaatkraan

Veilig: Omdat de temperatuur van het water constant  blijft, loopt de gebruiker geen risico op verbranding door plotselinge temperatuurverschillen.

Comfort: De ingestelde temperatuur wordt continu behouden voor optimaal comfort. Wanneer de watertoevoer tijdelijk wordt onderbroken blijft de temperatuur van het water even hangen tot u de kraan weer laat stromen, hierdoor hoeft het water niet opnieuw warm te worden.

Waterbesparing: Een thermostaatkraan bespaart zowel water als energie. Mede doordat het water zich op de juiste manier mengt hoeft u zich minder zorgen te maken over verloren water, bijvoorbeeld bij het wachter op warm water of het tijdelijk uitzetten van uw kraan.

 

Bij Sanitairwinkel.nl vindt u kwalitatief hoogwaardige douche thermostaatkranen en bad thermostaatkranen van o.a. Grohe, Hansgrohe, Kludi, Dornbracht en Saniclass.

 

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *