Wat kost een nieuw toilet

Onze klanten komen vaak met de vraag wat kost een nieuw toilet? Dat is geen eenvoudige vraag en er is niet een prijs te noemen. Maar we kunnen u wel een indicatie geven wat een toilet nu eigenlijk kost.

Toilet pot
U dient een keuze te maken uit een toiletpot. U kunt kiezen uit een staande toilet of een hangende toilet. Voor een staande toilet inclusief reservoir bent u tussen de 140 en de 500 euro kwijt. Voor een wandcloset inclusief inbouwreservoir bent u ongeveer tussen 299 en 600 euro kwijt.

Fontein
In veel toiletten hangt een fontein waar u uw handen kan wassen. Voor een fontein inclusief kraan, sifon en afvoerplug bent u ongeveer vanaf 169 tot 350 euro kwijt.

Tegels
Uiteraard kunnen de juiste tegels niet ontbreken in een mooi toilet. Voor tegels  in een toilet dient u rekening te houden met een bedrag van ongeveer 350 euro. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk, hoe groot het toilet is en de prijzen van de tegelsoort.

Accessoires
Om uw toilet mooi af te werken is het ook verstandig dat u een klein bedrag reserveert voor het aanschaffen van toilet accessoires. Denk hierbij aan bijvoorbeeld toiletborstels en closetrolhouders. Voor toilet accessoires dient u rekening te houden met ongeveer 150 euro.

Afwerking
Wanneer u ook de afwerking van het toilet wilt aanpassen, denk hierbij aan schakelmateriaal, stucwerk, verlichting en dergelijken, dan dient u ongeveer rekening te houden met een bedrag van 400 a 500 euro.

Arbeid
Gaat u het toilet zelf verbouwen? Of laat u dit doen door een vakman? De kosten voor het inhuren van een loodgieter kunnen behoorlijk verschillen. Wij raden u aan om bij meerdere loodgieters offertes aan te vragen zodat u zelf kan kiezen, welke geschikt is voor uw budget.

Conclusie
Het totaal bedrag is dus sterk afhankelijk van de gekozen producten, afwerking en de kosten voor uw loodgieter maar u moet ongeveer rekening houden met een bedrag tussen 2.000 en 2.600 euro voor het gehele toilet. Wanneer u een toilet wilt bouwen met daarin duurdere merk producten dan kunnen deze kosten behoorlijk oplopen!

Benieuwd naar de mogelijkheden van een nieuw toilet bij Sanitairwinkel.nl? Neem dan contact op met een van onze medewerkers, zij zullen u helpen bij het maken van de juiste keuze.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *