Welke douchegoot past bij u?

Het oude vertrouwde doucheputje heeft de laatste tijd veel praya-dg03-douchegoot-7x90cm-ondiep-rvs-sw2241_2concurrentie gekregen van de douchegoot. Een douchegoot wordt over de hele breedte van de douche geplaatst. De opkomst van de inloopdouche heeft de populariteit van de douchegoot alleen maar meer doen groeien. Een douchegoot in de badkamer af te voeren is tegenwoordig in de meeste prachtige en luxe varianten te vinden. Van lange goten en roestvrijstalen goten tot onzichtbare goten. Kortom, een douchegoot is in allerlei maten en soorten te bestellen. In deze blog vindt u een duidelijk overzicht van de verschillende soorten douchegoten. Na het lezen kunt u dan ook perfect bepalen welke douchegoot bij u past.

Het doucheputje

Bij velen van u waarschijnlijk bekend. Het oude vertrouwde doucheputje. Deze afvoer werpraya-shower-doucheplug-10x10cm-onderuitlaat-rvs-sw10688_1kt natuurlijk perfect, maar op visueel gebied scoort dit soort afvoeren minder hoog dan bijvoorbeeld douchegoten. Desalniettemin is het doucheputje nog alom aanwezig in onze badkamers. Het doucheputje was vroeger de enige soort afvoer die gebruikt werd in de badkamer. Daarnaast zijn dit soort afvoeren ook wat goedkoper dan de douchegoten.

Douchegoot met flens, zonder flens of muurflens

U kunt kiezen uit douchegoten met flens, zonder flens, vloerflens of muurflens. Hieronder vindt u een afbeelding om de verschillen tussen deze opties duidelijk te maken.

Untitled-3

Rooster douchegoot

Untitled-5Dit is waarschijnlijk voor u de meeste bekende variant van de douchegoot. Bij dit soort douchegoten is een rooster in de douchevloer zichtbaar. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende patronen in het rooster, zoals u op de afbeelding ziet.

Onzichtbare (tegel) douchegoot

Bij onzichtbare douchegoten wordt de afvoer verwerkt in vloer van de douche. Hierdoor is saniclass-brauer-tegeldouchegoot-80x7x6.7cm-ondiep-met-zijuitloop-rvs-sw17980_1de onderliggende goot niet zichtbaar. Het enige wat u blijft zien is een smalle voeg in uw tegelvloer van de douche. Dat zorgt voor een stijlvolle afwerking van uw badkamer en douche. Dergelijke douchegoten kunnen ook gelden als waterkering met behoud van een drempelloze toegang tot de doucheruimte.

 

Rooster met gesloten RVS douchegoot545a18fb740d7

Bij een rooster met een gesloten RVS doucherooster creëert u een een luxe look & feel in uw badkamer. Het principe werkt hetzelfde als bij een tegeldouchegoot, echter is bij deze douchegoot is de tegel vervangen voor een gesloten RVS douchegoot.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *