Wereld Toiletdag / World Toilet Day

Op Wereld Toiletdag proberen we wereldwijd meer aandacht te vragen voor landen waar geen toiletten zijn of waar mensen in slechte sanitaire omstandigheden leven.Wat is wereld toiletdag?

World Toilet Day is jaarlijks vastgesteld op 19 november. Deze internationale dag heeft tot doel het taboe te doorbreken rondom toiletten. Daarnaast wil de organisatie van de internationale toiletdag aandacht vestigen op de wereldwijde ‘slechte’ sanitaire voorzieningen. Stelt u eens voor dat u geen toilet tot beschikking zou hebben. Het is een feit dat wereldwijd 1 op de 3 mensen geen beschikking heeft tot een toilet.

Wereld Toiletdag is gemaakt om de mondiale bewustwording te activeren en ons te laten realiseren dat geen toilet hebben meer teweeg brengt dan dat we in eerste instantie denken.

Sanitatie is waardigheid

Dit jaar wordt voor de twaalfde keer Wereld toiletdag gevierd. Het is elk jaar nog hard nodig om voor goede sanitatie aandacht te vragen. Bijna de helft van de wereldbevolking heeft geen toegang tot toiletten en rioleringen. Vervuiling van drinkwater en voedselbronnen leiden tot een reeks gezondheidsrisico’s zoals diarree en andere infecties. Jaarlijks sterven 1,6 miljoen mensen door besmet water en slechte sanitaire voorzieningen.

Wat kunt u doen?

Gelukkig zijn de sanitaire voorzieningen in Nederland goed geregeld, maar dit is natuurlijk iedereen gegund. Wat kunt u betekenen op deze dag?

Logo World Toilet day / Wereld toiletdag

  • Volg World Toilet Day op Twitter (@worldtoiletday) en vertel de wereld waarom u er wel om geeft met de hashtag #WeCantWait
  • Gebruik het Wereld Toiletdag logo als profielfoto op uw Social Media kanaal.
  • Update uw status met een bericht dat betrekking heeft tot sanitatie.
  • Wees creatief en organiseer uw eigen evenement!
  • 3FM gaat dit jaar ook aandacht besteden over dit onderwerp. (Binnenkort meer informatie!)

Wilt u liever even wat luchtige toiletweetjes lezen? Klik dan hier.

 

 

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *